zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Organisaties versterken hun netwerkarchitecturen

2 juli 2014 - Organisaties blijven investeren in alomtegenwoordige draadloze verbindingen aan de randen van hun netwerk. Daarnaast beginnen ze ook met investeren in de access-netwerkinfrastructuur die nodig is om deze draadloze verbindingen te ondersteunen.

Dit blijkt uit het Network Barometer Report 2014, een onderzoek dat Dimension Data sinds 2009 jaarlijks uitvoert. Het is samengesteld vanuit data die is verzameld tijdens 288 technische assessments waarbij 74.000 netwerk-devices werden onderzocht in organisaties van allerlei omvang en in verschillende sectoren in 32 landen. Daarnaast werden gegevens verzameld van 91.000 service-incidenten die zich voordeden in IT-netwerken van klanten die Dimension Data onderhoud en beheert.


 
Netwerkontwikkelingen
Edwin de Brave, Solutions Director van Dimension Data: "In het Network Barometer Report van vorig jaar stelden we dat voor enterprise mobility een evolutie in de access switching-netwerkarchitecturen nodig zou zijn – van grotendeels vaste naar overwegend draadloze infrastructuren.
Wat we in het afgelopen jaar zagen is een voortdurende groei – ongeveer 30 procent – in draadloze. Maar we zien nu ook een upgrade van de acces switching-infrastructuur om de draadloze verbindingen te ondersteunen. Het percentage Gigabit-access points nam bijvoorbeeld toe van een derde van alle poorten vorig jaar tot iets minder dan de helft (45 procent) dit jaar. Ook het percentage switches, dat tien Gigabit-uplinks ondersteunt, steeg van elf naar 23 procent. En er was een kleinere toename van het percentage poorten dat Power-over-Ethernet ondersteunt: van iets minder dan de helft vorig jaar naar iets meer dan de helft dit jaar."
 
Nieuwe features
"Een ander interessant punt is dat de meeste access switch-upgrades plaatsvinden als het geïnstalleerde device nog een aantal jaren in zijn productlevenscyclus tegoed heeft. Dus terwijl netwerken ouder worden en organisaties er zo lang mogelijk mee werken, upgraden organisaties hun netwerk wel als de noodzaak voor specifieke nieuwe features groter wordt. Als een bedrijf bijvoorbeeld een grotere bandbreedte nodig heeft om draadloze verbindingen te ondersteunen vanwege een golf van nieuwe mobiele devices die werknemers meenemen op de werkvloer, dan kunnen ze niet anders dan die netwerk-devices sneller vervangen," legt De Brave uit.
 
Klik hier voor een infographic samenvatting over het Network Barometer Report 2014.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Meeste verouderde en gedateerde devices sinds zes jaar
 Hoe CIO’s hun World Cup-zorgen kunnen wegnemen
 Zes tips om uw bedrijfsnetwerk in topvorm te krijgen voor het WK
 Maak een effectiviteitslag met een sterke ICT-afdeling
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10