zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meeste verouderde en gedateerde devices sinds zes jaar

26 juni 2014 - Het percentage verouderde en gedateerde devices in bedrijfsnetwerken over de hele wereld is op zijn hoogst in zes jaar. Dat laat zien dat de financiële crisis van de afgelopen jaren vandaag de dag nog altijd van invloed is.

Meer dan 51 procent van alle devices die werden onderzocht zijn nu verouderd of obsoleet. Bovendien bevindt 27 procent van alle devices zich nu ‘later’ in de productlevenscyclus – op het punt waar de leverancier zijn ondersteuning begint af te bouwen. Dit blijkt uit het Network Barometer Report 2014, een onderzoek dat Dimension Data sinds 2009 jaarlijks uitvoert. Het is samengesteld vanuit data die is verzameld tijdens 288 technische assessments waarbij 74.000 netwerk-devices werden onderzocht in organisaties van allerlei omvang en in verschillende sectoren in 32 landen. Daarnaast werden gegevens verzameld van 91.000 service-incidenten die zich voordeden in IT-netwerken van klanten die Dimension Data onderhoud en beheert.


 
Kostenbesparingen door crisis
Edwin de Brave, Solutions Director van Dimension Data: "In de afgelopen jaren zagen we het aantal verouderde en gedateerde devices gestaag toenemen. Onze algemene aanname hierbij was dat een vernieuwing van de technologie op handen was. Onze onderzoeksresultaten nu tonen echter aan dat organisaties netwerkvernieuwing langer uitstellen dan verwacht."
Volgens de Brave zijn er drie belangrijke oorzaken van deze trend. Allereerst focussen organisaties als gevolg van de economische crisis op kostenbesparingen – vooral de investeringsbudgetten worden verkleind. Ten tweede komen er steeds meer as-a-service-ICT-modellen op de markt, waardoor organisaties niet meer hoeven te investeren in hun eigen infrastructuur. Tot slot denkt de Brave dat de komst van programmeerbare software-defined netwerken ervoor zorgt dat organisaties even afwachten voordat ze nieuwe technologie selecteren en implementeren – iets waarvan de Brave verwacht dat het nog meer van invloed is in de komende anderhalf tot drie jaar.
 "Wij verwachten dat de groei van cloudcomputing, mobility en het aantal ‘connected things’ het netwerk extra onder druk zet en dat klanten moeten kijken naar hun netwerkarchitectuur, niet naar de afzonderlijke devices," legt de Brave uit.

Wereldwijd fenomeen 
Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Pacific en Europa toonden een aanzienlijke toename van het percentage verouderde en gedateerde devices. Australië en het Midden-Oosten en Afrika (MEA) leken juist iets verbeterd ten opzichte van vorig jaar. "De meeste toenames zijn te wijten aan de macro-economie. Uitgaven aan het netwerk hangen vaak samen aan de regionale economische omstandigheden: ze blijven achter in zwakke perioden en versnellen in tijden van groei. Vorig jaar zagen we in Australië en MEA hogere percentages verouderde en gedateerde devices (boven de vijftig procent) vergeleken met Noord- en Zuid-Amerika (37 procent), Europa (41 procent) en Azië-Pacific (44 procent). Deze cijfers weerspiegelen de vertraging in de MEA- en Australische economie. Inmiddels zorgde de economische malaise in Azië-Pacific voor een enorme toename van het percentage verouderde devices in die regio. Noord- en Zuid-Amerika bleven gestaag groeien, wat resulteerde in een hoger percentage verouderde devices, hoewel lang niet zo hoog als in de andere regio’s," zegt Tecala.

Meer Networkresultaten 
Hieronder nog een aantal resultaten met betrekking tot verouderde en gedateerde devices uit het Network Barometer Report:

- In drie sectoren waren grote toenames van het percentage verouderde en gedateerde devices te zien: financiële dienstverlening (meer dan dertien procent), gezondheidszorg en onderwijs (beide meer dan elf procent) en serviceproviders en telecommunicatie (meer dan 33 procent). Dit ondersteunt Dimension Data’s beeld dat de wereldwijde financiële crisis van de laatste jaren vandaag de dag nog altijd van invloed is. Vanwege gebrek aan budget zijn bedrijven in deze sectoren geneigd langer te werken met hun netwerken als vervanging niet essentieel is. - In de sector serviceproviders en telecommunicatie is de aanzienlijke veroudering van assets te wijten aan verschillende factoren. Bedrijven in deze branche zijn over het algemeen enorme organisaties met een flink aantal operationele stafmedewerkers en relatief goed ontwikkelde ondersteuning voor het beheer van hun netwerkinfrastructuur. Deze organisaties kunnen het zich daardoor veroorloven het grotere risico van verouderde netwerken te nemen.

Sommige serviceproviders stellen ook vervanging uit van assets die ze geïmplementeerd hebben bij een klant. In veel gevallen gaat het dan om apparatuur die dient als afbakeningspunt of als netwerk-‘termination’-punt voor de netwerkverbinding die de serviceprovider levert. De serviceprovider heeft dus misschien geen behoefte aan de geavanceerde features van nieuwere devices, wat de voornaamste reden zou zijn om apparatuur te vervangen of te upgraden.
 
Risico met verouderde apparatuur
"Over het algemeen zien we dat organisaties steeds zuiniger zijn, en meer bereid om risico’s te nemen met verouderde apparatuur voor een kostenefficiënte bedrijfsvoering – en soms voor het te allen tijde vermijden van investeringen. Er is niets mis met organisaties die zo lang mogelijk doen met hun assets, afhankelijk van bedrijfsstandaarden en compliance-policy’s en archtitectuurplannen om tegemoet te komen aan de behoeften van de business.
Het belangrijkste dat organisaties kunnen doen om te garanderen dat hun netwerk de business ondersteunt, is te investeren in operationele supporttools en -processen," zegt De Brave. Probleem- en verandermanagement zijn volgens hem in het bijzonder van belang. "Maar het is het allerbest als de businessbehoeften de drijfveer zijn van veranderingen in de netwerkarchitectuur, in plaats van de technologie upgraden alleen om veroudering te voorkomen."
 
Klik hier voor een infographic samenvatting over het Network Barometer Report 2014.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Minder tijd voor klantcontact door verouderde systemen
 Inefficiënte werkprocessen belemmeren bedrijfsleven
 Werknemer noemt ICT-middelen werkgever verouderd
 Gevoelige informatie moet beter beheerd worden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10