zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ondernemingen in de Benelux vinden het lastig om nieuwe applicaties te bouwen

20 juni 2014 - Er worden steeds weer nieuwe eisen gesteld aan de business en dit leidt tot het nieuwe ‘Develop Your Own Application’ (DYOA)-tijdperk. Hiermee neemt ook de vraag toe naar Platform-as-a-Service (PaaS)-technologieën waarmee snel applicaties kunnen worden ontwikkeld.

Dit blijkt uit een recent onderzoek van Progress. Volgens het onderzoek, waarbij 700 IT-beslissers in de Benelux, VS, UK, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Brazilië en Singapore werden ondervraagd, is er veel vraag naar PaaS-architecture bij organisaties die op zoek zijn naar manieren om het applicatieontwikkelproces en de implementatie te versnellen.



Maatapplicaties
Een PaaS-oplossing voor het snel ontwikkelen van applicaties biedt de mogelijkheid om snel op maat gemaakte zakelijke applicaties te ontwikkelen en implementeren met behulp van point- en click-tools in een webbrowser.
Van alle respondenten geeft maar liefst 85 procent aan dat er binnen hun organisatie de wens is om het applicatieontwikkelproces en de implementatie te versnellen. Dit toont bovendien aan dat de DYOA-trend vooral gedreven wordt door de business en niet zozeer door IT.

Allemaal uitkomsten
Uit het onderzoek, dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Vanson Bourne, blijkt ook dat:
• Zo’n driekwart (70 procent) van de respondenten aangeeft al gebruik te maken van PaaS-oplossingen of van plan is om dit in de toekomst te gaan doen.
• De vraag naar snelle applicatieontwikkeling vooral komt van de hoogste niveaus binnen de organisatie. 43 procent van de ondervraagden stelt dat projecten worden aangestuurd door invloedrijke personen op managementniveau. Bijna de helft (47 procent) van de verzoeken was afkomstig van bestaande klanten en partners van die bedrijven.
• 47 procent van DYOA uitgevoerd wordt door sales- en marketingteams, het hoogste percentage van alle respondenten. Zo’n 44 procent gaf aan dat de financiële afdeling hun eigen applicaties ontwikkelen en implementeren.
• Ruim een kwart (27 procent) van alle respondenten eerder kiest voor platformen die meer snelheid bieden.
• 54 procent van de bestaande PaaS-gebruikers geeft aan tijd te besparen bij het ontwikkelen en implementeren van applicaties. Bovendien geeft 51 procent van de ondervraagden aan dat PaaS-oplossingen hen geholpen hebben om kosten te reduceren.
• 47 procent van de respondenten is van mening dat zij door PaaS meer mogelijkheden hebben om te innoveren binnen de organisatie, bijvoorbeeld bij het combineren van bestaande bronnen of het onderzoeken van innovatieve manieren om gebruik te maken van mobile. 
Enkele opvallende uitkomsten voor de Benelux regio zijn:
• Gemiddeld duurt het zeven maanden om nieuwe applicaties te ontwikkelen. De Benelux loopt hiermee iets achter, aangezien organisaties wereldwijd gemiddeld zes maanden nodig hebben om nieuwe applicaties te ontwikkelen.
• De belangrijkste redenen om nieuwe applicaties te ontwikkelen zijn volgens de Benelux respondenten het effectiever reageren op marktontwikkelingen (47 procent) en er voor zorgen dat applicaties altijd compatible zijn bij nieuwe versies van besturingssystemen (40 procent).
• Van alle ondervraagden uit de Benelux geeft 60 procent aan dat het momenteel lastig of zelfs extreem lastig is om nieuwe applicaties te ontwikkelen.  
Het onderzoek laat ook zien dat het gebruik van PaaS-oplossingen bij het ontwikkelen en implementeren van applicaties een belangrijke prioriteit blijft voor ondernemingen. Gemiddeld investeren bedrijven voor het einde van het jaar 260.653 dollar in deze architectuur.

Develop Your Own App
"De opkomst van ‘Develop Your Own App’ is de nieuwste trend die de manier waarop wij werken verandert en is de opvolger van ‘Bring Your Own Device’ en ‘Bring Your Own Application’," stelt Matt Robinson, Vice President Technology bij Progress. "Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om een applicatie te ontwikkelen die uw bedrijf of afdeling of zelfs een individuele medewerker helpt om productiever te zijn, ongeacht de programmeervaardigheden die u bezit. Er kan geen twijfel over bestaan dat we op dit moment leven in het tijdperk van de ‘citizen developer’." 
Robinson: "Het onderzoek laat echter ook zien dat, ondanks het feit dat het tegenwoordig relatief eenvoudig is om applicaties te ontwikkelen, er nog altijd veel behoefte is aan een mogelijkheid om de ontwikkelcycli te verbeteren door deze sneller en beter te maken. De mogelijkheden om rapid application development PaaS in te zetten voor het verbeteren van de snelheid en productiviteit moeten niet uit het oog verloren worden door alle euforie over het DYOA-tijdperk. Dit onderzoek laat zien dat veel organisaties zich bewust worden van deze voordelen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemer ziet af van gebruik van mobiele bedrijfsapps
 Big data rendeert snel voor grote bedrijven
 Management introduceert meest riskante toepassingen
 Organisatie kampt met slechte prestaties van applicaties
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10