zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Noord-Brabant minst verkeersveilige provincie van Nederland

17 juni 2014 - In 2013 zijn er in Noord-Brabant 81,5 schades op de 1.000 inwoners gemeld, waar het landelijk gemiddelde op 57 ligt. De gemiddelde schadelast in Noord-Brabant kwam per inwoner uit op 35,20 euro, beduidend hoger dan de schadelast waar de gemiddelde Nederlander tegenaan loopt: 24 euro.

Dat blijkt uit cijfers van CED. Noord-Brabant is niet de enige provincie in het zuiden van het land waar veel schade wordt gereden. Op de tweede plek staat Limburg, waar 71,5 schades per 1.000 inwoners worden gemeld. De gemiddelde schade¬last bedraagt 29,20 per inwoner.


De meest verkeersveilige provincie van Nederland is Zeeland, waar de gemiddelde schadelast per inwoner met 16,20 ruim onder het landelijk gemiddelde ligt. Ook het aantal schades per 1.000 inwoners is daar met 36 het laagst.

2013 veiliger verkeersjaar
Uit de gegevens van CED blijkt dat 2013 een veiliger verkeersjaar was dan 2012. De totale schadelast nam met zo’n dertien procent af en de gemiddelde schade per inwoner daalde met 2,30.
Het aantal schademeldingen mag dan zijn afgenomen, het aantal gevallen waarbij een expert een voertuig total loss verklaarde is nagenoeg gelijk gebleven. Bij total loss denken consumenten vaak aan een voertuig dat totaal in de kreukels ligt. In de verzekeringsmarkt spreekt men van total loss als het bedrag om het voertuig te repareren hoger is dan de dagwaarde. In 2013 werd slechts twee procent minder voertuigen total loss verklaard dan in 2012.
In verhouding tot het aantal gemelde schades zijn er in 2013 zelfs meer voertuigen total loss verklaard. Werd in 2012 nog 14,8 procent van de bij CED gemelde voertuigen total loss verklaard, in 2013 ging het om zeventien procent van de schadegevallen. Mensen blijven langer in hun auto rijden, hierdoor worden reparaties steeds duurder in verhouding met de dagwaarde. In economische termen is een auto dus steeds sneller ‘total loss’.
Vooral in de noordelijke provincies is er sprake van een duidelijke toename. In Groningen (+35 procent), Drenthe (+25 procent), Flevoland (+twaalf procent), en Friesland (+vijf procent) groeit het aantal total loss verklaarde voertuigen in verhouding tot het aantal schades. Wat hier ook kan meespelen is dat de maximumsnelheid in deze provincies hoger ligt.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Steeds vaker boetes uit Frankrijk
 Werknemer wil kortere reistijd
 Overheden halen bijna twintig miljard op bij weggebruikers
 Top tien pechgevallen in het buitenland
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10