zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Amsterdam zet in op internationaal talent

11 juni 2014 - Amsterdam Economic Board lanceert een portal voor het  aantrekken van internationaal talent. Doel is om werk- en carrièremogelijkheden binnen de Metropoolregio Amsterdam transparant te maken voor internationale kenniswerkers en studenten en om ze warm te maken voor een baan in de regio.

Het aantrekken van dit talent stimuleert onze economie. De gelanceerde portal is een onderdeel van ‘Amsterdam Works’, het samenwerkingsprogramma van de Amsterdam Economic Board, waarin bedrijfsleven, kennisinstellingen en universiteiten hun krachten bundelen.Top vijf zakensteden
De Amsterdamse regio wil tot de top vijf zakensteden van Europa behoren. De aanwezigheid van voldoende en kwalitatief goed talent is een absolute randvoorwaarde om zowel Nederlandse als buitenlandse bedrijven aan te trekken en te behouden. Anders dreigt vermindering van onze internationale concurrentiepositie. Karoline Moors van de Amsterdam Economic Board: "Zorgelijk is dat op de arbeidsmarkt vraag en aanbod niet op elkaar aansluiten. Naast een relatief hoog werkloosheidscijfer is er tegelijkertijd schaarste op de arbeidsmarkt. In de regio staan bijvoorbeeld alleen al meer dan duizend ICT-vacatures open. Wanneer geschikte werknemers ontbreken, kunnen de consequenties daarvan enorm zijn. Er is een moordende concurrentie gaande met andere Europese regio’s om niet alleen voldoende talent, maar ook om de best gekwalificeerde mensen binnen te halen. Op beide fronten dient de regio te scoren."
Ron van Kemenade, CIO ING Bank wereldwijd; " Internationaal talent trekt nieuwe investeerders aan en stimuleert  internationalisering, innovatiekracht en productiviteit. Daarmee creëren ze nieuwe arbeidsplaatsen, slaan ze bruggen met andere culturen en markten en vullen ze kwalitatieve en kwantitatieve tekorten op de arbeidsmarkt. Voor ING, als grootste ICT werkgever in de regio, is het van cruciaal belang dat de regio internationaal IT talent gaat aantrekken en investeert in het behouden van dit talent. "

iamsterdam.com/work
De portal, Iamsterdam.com/work, is een plek waar kenniswerkers informatie kunnen vinden over alle actuele Engelstalige vacatures, bedrijven in de regio, innovatieve projecten en events die er plaatsvinden. Bedrijven en kennisinstellingen kunnen zich op de portal, onder de Iamsterdam vlag, profileren als internationaal aantrekkelijke werkgever. Zij kunnen zich inschrijven op iamsterdam.com/work. Later dit jaar wordt de portal verder ingericht om ook internationale studenten te werven. 

Samenwerkingsprogramma
Het informeren van talent via de portal is slechts een onderdeel van het programma. Het programma ‘Amsterdam works’ gaat verder in op het aantrekken en behouden van het juiste internationale talent en het scheppen van de juiste voorwaarden, zoals voldoende huisvesting of studieaanbod.
Amsterdam works wordt gesteund door de Gemeente Amsterdam en de Amsterdam Economic Board.
Daarnaast zal in de toekomst de financiering aangevuld moeten worden door de overige grote belanghebbenden,  zoals de  kennisinstellingen en het bedrijfsleven,  om het gezamenlijke doel, een sterk internationale vestigingspositie, te realiseren.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op drie werkenden fantaseert weleens over collega
 Drie plus- en minpunten van een zakelijke prepaid creditcard
 Klantervaring is belangrijker voor succesvolle supply chain dan lage kosten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Amsterdamse bedrijven kiezen voor internationaal talent
 Ideale baan IT-starters: internationaal, informeel, profit, casual, flexibel werken
 Mondiale economische groei zal in tweede helft 2013 waarschijnlijk versnellen
 ‘Richt u bij internationaal werven op de partner van de kandidaat’
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Marketeers besteden video steeds meer uit (1) 
De Tesla-taxi's van Schiphol gaan in de verkoop (1) 
UPS bestelt 125 Tesla-trucks (1) 
Vijf eigenschappen van succesvolle CEO's (1) 
De cloud is nog ongrijpbaar voor veel senioren  (1) 
Wereldwijde faillissementen stijgen nog sneller dan verwacht (1) 
De kater na carnaval: feestvierders nemen vrije dagen op  (1) 
top10
De meest populaire werkgevers per provincie
De top tien startups waar talent wil werken
40 procent vindt zijn/haar baan niet zinvol
Marketeers besteden video steeds meer uit
CISO’s worstelen met beveiligingsbudget en minder vaardig personeel
Werknemer niet enthousiast over nieuwe werkgever
Zorgmedewerkers zien al twee jaar geen verbetering in ICT-voorzieningen
De waarde van een post mortem onderzoek na een cyberaanval
Optimaliseer de software supply chain voor meer succes
Ruim 50 procent wil ook lid van Koningshuis als designated survivor
meer top 10