zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Amsterdamse bedrijven kiezen voor internationaal talent

20 mei 2014 - 40 Bedrijven hebben vorige week kennis gemaakt met 1.500 internationale talenten tijdens het eerste International Talent Event Amsterdam (ITEA2014). De internationale studenten van de UvA, VU, InHolland en de HvA ontmoetten potentiele werkgevers tijdens een dag vol workshops en een banenmarkt.

Het drukbezochte event werd geopend door burgemeester Eberhard van der Laan, die het belang van internationaal talent benadrukte voor zowel bedrijven als de welvaart van de regio.



550 matches
Tijdens ITEA werden ruim 550 matches gemaakt. Bedrijven werven graag internationale talenten, omdat deze nieuwe, creatieve en innovatieve inzichten meebrengen, de productiviteit verhogen en oplossingen kunnen bieden voor bedrijven die zaken doen over de grens. Daarnaast zijn de talenten bewust naar Nederland gekomen om hier te studeren en vaak extra gemotiveerde werknemers. Bovendien zijn de internationale talenten een oplossing voor branches,  zoals de ICT, die grote tekorten hebben aan specialistisch geschoold personeel.

Internationale kennis
Uit onderzoek onder internationale bedrijven in de Amsterdamse regio blijkt een grote behoefte te bestaan aan talenten die hun talen goed spreken en tegelijkertijd kennis hebben van internationale markten en culturen. ITEA is voor bedrijven als Nike, Booking.com, Tall Grass en Sanoma dé manier om internationaal talent uit de regio te ontmoeten. Dit deden ze tijdens ruim 46 workshops en matchmaking sessies waar 1.400 talenten aan deelnamen. Voor ITEA2014 is een app ontwikkeld die tijdens het event, maar ook daarna bedrijven en talenten met elkaar in contact brengt en houdt. Op de app waren halverwege ITEA 2014 al ruim 13.500 posts geplaatst.

Top vijf zakensteden
De Amsterdamse regio wil tot de top vijf zakensteden van Europa behoren, waarbij de beschikbaarheid van talent een belangrijke vestigingsfactor is van de nu 2500 buitenlandse bedrijven. Internationale talenten nemen hierin een sleutelrol. Ook voor het aantrekken van nieuwe internationale investeerders voor de regio. Daarom organiseerden UvA, VU, InHolland, HvA, Gemeente Amsterdam en de Amsterdam Economic Board gezamenlijk ITEA 2014. Het event is een eerste stap binnen ‘Amsterdam Works’, het samenwerkingsprogramma van de Amsterdam Economic Board, waarin bedrijfsleven, kennisinstellingen en universiteiten hun krachten bundelen om internationale studenten en kenniswerkers te werven en te behouden voor de Amsterdamse regio.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Technisch opgeleide vrouwen kiezen niet voor technische functies
 Mobile Talent Management zet talent centraal
 Hoogopgeleiden sterk vertegenwoordigd op De Nationale Carrièrebeurs
 Tien tips voor een succesvol expat-programma
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10