zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven laten mogelijkheden operational intelligence onbenut

21 maart 2014 - Splunk kondigt de publicatie aan van Masters of Machines, een nieuw Europees rapport van Quocirca. Het rapport onthult dat 78 procent van de Nederlandse bedrijven denkt dat zij zouden kunnen profiteren van het gebruik van operational intelligence door het verzamelen, opslaan en analyseren van real-time en historische machinedata.

Op die manier kunnen zij inzichten verwerven die anders niet mogelijk zouden zijn. Het rapport lanceert ook de eerste Operational Intelligence Maturity Index. Deze index geeft bedrijven een cijfer van nul tot drie gebaseerd op hun vermogen om informatie te doorzoeken en te onderzoeken, proactief te monitoren, de operationele processen inzichtelijk te maken en real-time inzichten te verwerven uit big data. Nederlandse bedrijven scoren gemiddeld een 1,65 (matig), iets lager dan het Europese gemiddelde van 1,92 (tussen ‘matig’ en ‘een beperkt aantal mogelijkheden’ in). Dit toont aan dat Nederlandse bedrijven weliswaar erkennen dat machinedata potentieel heeft, maar in de praktijk nog niet volledig gebruikmaken van de mogelijkheden van operational intelligence.Echte operational intelligence
"Echte operational intelligence gebruikt data die is gegenereerd door machines voor het inzien, aanpassen en verbeteren van de IT- en de bedrijfsprocessen, voor het herkennen van beveiligingsrisico’s, voor het in kaart brengen van achterblijvende prestaties en voor het ontdekken van opkomende trends bij klanten," aldus Bob Tarzey, analist bij Quocirca. "Bedrijven die hier het meest van profiteren zijn de bedrijven die nu beginnen met het gebruik van machinedata om goede, praktische besluiten te nemen. Onder machinedata vallen allerlei soorten informatie: klikpatronen van klanten, transactiegegevens, logboeken en feeds van applicaties, servers, netwerkactiviteiten en sensoren. Het gebruik van de juiste technologieën is essentieel om de grote hoeveelheden machinedata  beter te kunnen vastleggen en analyseren."

Andere belangrijke conclusies
• 83 procent van de Europese organisaties geeft toe momenteel nog geen real-time inzichten op basis van hun machinedata te verkrijgen of geeft aan dat ze dit zouden willen verbeteren;
• Binnen Europese bedrijven hebben IT-managers het beste zicht op operational intelligence; meer dan de helft (56 procent) heeft een goed beeld hiervan;
• Slecht 35 procent van de bestuursleden en 28 procent van de marketingmanagers en 27 procent van de productmanagers hebben goed zicht op operational intelligence.

Stroomlijnen van processen
"Vooruitstrevende IT-afdelingen zijn gewend om inzichten uit machinedata te gebruiken voor het stroomlijnen van processen en het oplossen van problemen. Ook succesvolle beveiligingsteams analyseren IT-data op regelmatige basis om mogelijke risico’s te kunnen identificeren", aldus James Murray, vicepresident en algemeen manager EMEA bij Splunk. "De echte doorbraak komt wanneer organisaties de operationele data die de IT- en beveiligingsafdelingen nu al bekijken ook gaan gebruiken voor bredere real-time bedrijfsinzichten. Dit zal hen uiteindelijk helpen bij het nemen van betere besluiten."

Volwassenheid
Wat betreft volwassenheid op het gebied van operational intelligence scoren de diverse branches in Europa als volgt:
• Telecom – 2,23
• Financieel – 1,98
• Retail, transport en distributie – 1,92
• Gaming  – 1,91
• Overig commercieel – 1,90
• Productie – 1,82
Telecom en financieel steken boven de rest uit omdat zij ‘transactiever’ zijn dan andere branches; in deze branches vinden per dag respectievelijk 111.000 en 66.000 IT-transacties plaats. Hierdoor wordt er een aanzienlijke hoeveelheid machinedata gegenereerd. Ter vergelijking: het gemiddelde aantal dagelijkse transacties is 40.445.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Strengere regelgeving verkoopargument financiële instellingen
 Wat is de slimste organisatie van Nederland?
 Innovatieve bedrijven zijn niet bang voor mislukkingen
 Big data-strategie cruciaal, tekort aan medewerkers vormt uitdaging
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10