zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlanders bezorgd over toenemende zorgkosten

11 maart 2014 - De Nederlandse overheid verlangt een steeds hogere eigen bijdrage aan de zorgkosten. Uit onderzoek  in opdracht van FitVermogen.nl blijkt dat één op de drie Nederlanders vreest dat zij de veranderingen in de zorg flink gaat voelen in de portemonnee.

De toenemende eigen bijdrage aan de zorgkosten staat in Nederland volop in de kijker. Toch zijn er maar weinig mensen die hier geld voor opzij zetten. Minder dan één op de dertig deelnemers aan het onderzoek gaf aan geld opzij te zetten voor zorgkosten.Stijgende zorgkosten
Nederlanders leven steeds langer en de zorgkosten blijven ieder jaar stijgen. In twaalf jaar tijd (2000-2012) zijn de totale zorgkosten in Nederland met ongeveer 55 procent gestegen. Op dit moment betalen Nederlanders circa zes procent van de totale zorgkosten uit eigen portemonnee. Deze bijdrage ligt ver onder het Europese gemiddelde van 23 procent. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) kunnen Nederlanders best meer zelf betalen, namelijk zo’n vijftien tot twintig procent.
Ivar Roeleven, Directeur Beleggingsfondsen Europa bij ING IM: "Er is veel discussie over de exacte toename van de eigen bijdrage aan zorgkosten, maar dat deze verder gaat stijgen is een gegeven. Geld achter de hand houden voor toekomstige zorgkosten is wellicht niet het eerste beleggingsdoel waar men aan zou denken. Toch is beleggen een middel om voor dit soort kosten een financieel vangnet op te bouwen."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vereniging Eigen Huis: spaarpot eigen huis moet gebruikt kunnen worden
 Nederlanders niet bezorgd over hypotheekrenteaftrek
 Flinke stijging zorglasten werknemers met hoge inkomens
 Lagere zorgkosten voor directeuren
 
 
reacties
 
Numoquest®  |   | 
11-03-2014
 | 
16:04 uur
Het is een pregnant stukje. tenenkrommend en de onderschrijving van de totale politieke incompetentie en impotentie.

Als de kosten zo sterk zouden stijgen zoals de laatste jaren, zou een onderzoek op zijn plaats zijn naar de rede van die kostenstijgingen. Het is niet waar te maken dit louter toe te schrijven aan een langere levensverwachting. Immers, als dat zo zou zijn zou een stijging van dergelijke orde dit niet kunne rechtvaardigen.

Waar zit die stijging hem dan wel in? Personeelskosten? Ook dat is nauwelijks denkbaar aangezien men al jaren bezig is op personeelsvlak kosten te drukken en verhogingen tegen te gaan en te houden.

Wat pregnant is is dat de managementskosten exorbitant zijn gestegen evenals de enorme kosten die het EPD met zich mee aan het brengen is. Dat zou dan voor een groot deel het beeld rechtvaardigen van die stijgingen. Maar wacht, er is meer.

Ik lees hoegenaamd niets over het falende beleid op het vlak van ICT. De fails op IT project en programma management en de enorme vervolgkosten die dat met zich mee heeft gebracht.

Kort en goed,
De enorme kostenstijging zijn aanwijs en aantoonbaar. het percentage wat WGO hanteert is verre van juist. Niet meegenomen in hun berekening zijn de betalingen die middels de belastingen plaats vinden. Als men die zou verdisconteren zou het zelfs kunnen zijn dat de individuele belastingbetaler meer dan 23% overall aan nominale premies sec voor de gezondheidszorg aan het betalen is.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10