zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Lagere zorgkosten voor directeuren

28 april 2006 - Het kabinet komt op verzoek van regeringspartij VVD directeuren-grootaandeelhouders (DGA's) tegemoet in de extra kosten die ze door het nieuwe zorgstelsel hebben. De ministers De Geus van Sociale Zaken en Hoogervorst van Volksgezondheid zeiden dit donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Volgens VVD'er Van der Sande worden directeuren-grootaandeelhouders nu ten onrechte aangemerkt als werknemer, omdat ze in dienst zijn van hun eigen bedrijf. Volgens hem zijn de circa 170.000 ondernemers vergelijkbaar met zelfstandigen.Premieverlaging

Hoogervorst erkende de bijzondere situatie. Hij zei dat vanaf volgend jaar de inkomensafhankelijke premie voor die groep omlaag kan van 6,5 naar 4,4 procent. Daarmee gaan ze net zoveel betalen als zelfstandigen. Dit hoeft de schatkist niets extra's te kosten.

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
P. J. Bodenstaff  |   | 
28-04-2006
 | 
16:36 uur
Wat geweldig. Een groot aandeelhouder heeft ook vast een lager inkomen dan jan net even boven modaal of een gepensioeneerde. (maar niet heus)
Die Jan net boven modaal en gepensioeneerden) gaan er allemaal sterk op achteruit door dit nieuwe zorgstelsel maar voor hen is geen compensatie mogelijk. Want dan kost het de schatkist ineens wel geld.

Ik dacht in het begin, toen er net sprake was van een nieuw zorgstelsel, waarbij geen verschil meer zou zijn tussen fonds en particulier, dat iedereen in het fonds zou komen.
Dat vond ik echt een geweldig idee.
Maar bij dit zorgstelsel is het best verZORGd de aandeelhouder van de verzekeringsbedrijven. Nu krijgen die ook nog een een extra korting omdat et zo duur is geworden.

Krommer kun je het toch niet bedenken. Of wel soms?
En eh hogervorst.... (vinger in je keel)
Halloooooooooo, het is voor mij en bijna alle werkenden en gepensioneerden ook duurder geworden.
heer Henk F.S. Vos  |   | 
28-04-2006
 | 
11:50 uur
Leve de VVD!!
Jan Maasland  |   | 
29-04-2006
 | 
05:19 uur
@ P. J. Bodenstaff: Ik geloof inderdaad dat aardig wat mensen door het nieuwe zorgstelsel meer moeten betalen. Naar mijn gevoel hebben alleen gezinnen met kinderen veel mazzel. Ondernemers en groot-aandeelhouders (verwart u groot vooral niet met rijk) zijn altijd de pineut. Met het progressieve belastingstelsel, met de btw, met het zorgstelsel.
Verry van Rossum  |   | 
29-04-2006
 | 
17:25 uur
Reactie op P.J. Bodenstaff.
Helaas weer iemand die roept dat de ondernemers te veel verdienen en voordelen hebben zonder dat deze persoon de feiten kent. wat mijnheer Bodenstaff blijkbaar niet weet is dat de ondernemer door het neiuywe zorgstelsel veel meer aan zorgkosten moet betalen dan voorheen. Behalve de premie die recytstreeks aan de zorgvezkeraar moet betalen betaalt hij ook nog eens 4,4 % over zijn inkomen aan de belasting. In veel gevallen betekent dat een verdubbeling van de zorgkosten. Wat deze heer nog meer vergeet is dat de 6,5% die de werknemer moet betalen vaak door de werkgever wordt opgehoest. Ik zou zeggen, hou eens op met dat domme geschreeuw. realiseer u dat de mensen die meer verdienen een belangrijke bijdrage leveren aan de sociale voorzieningen waar u mijnheer Bodenstaff zeker ook gebruik vanzal maken.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10