zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Stijgend optimisme maakt CFO's weer financiële professionals

29 januari 2014 - CFO’s zijn optimistisch over de groei van de Nederlandse economie en plannen daarom een uitbreiding van het product- of dienstenaanbod of het starten nieuwe projecten in 2014.

Uit de ‘Personeelsbarometer 2014’ van Robert Half blijkt dat dit een positief effect heeft op het werven van financiële professionals. Was er een jaar geleden nog 80 procent vertrouwen onder financieel directeuren, inmiddels is dit gestegen naar 87 procent. De optimistische groeiverwachting uit zich vooral in de wervingsplannen van de bedrijven. 85 procent van de bedrijven is van plan extra of open vacatures in te vullen in de eerste helft van 2014. Vorig jaar was dat nog 66 procent. Vooral middelgrote bedrijven (100 tot 300 werknemers) zijn positief, negen op de tien geven aan in 2014 meer mensen aan te nemen.Uitbreiding
De drie belangrijkste redenen die CFO’s noemen om in de eerste helft van 2014 meer permanente finance- of accountingprofessionals te werven zijn: uitbreiding van product- of dienstenaanbod (54 procent), nieuwe projecten (44 procent), en het betreden van nieuwe markten (42 procent).
"De financieel directeuren van kleinere bedrijven zijn nog voorzichtig. Het grootste deel gaat nieuwe vacatures invullen, maar een derde zet de wervingsplannen in de koelkast. Vrijgekomen posities worden niet ingevuld en er worden geen nieuwe posities gecreëerd. Of deze bevriezing nodig is om het hoofd boven water te houden of omdat deze bedrijven (wellicht onnodig) voorzichtig zijn, is lastig in te schatten," vertelt Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland. "Als dit slechts een voorzichtigheid is, kan er iets voor te zeggen zijn toch de stap te maken om nieuwe krachten aan te trekken. Fris toptalent kan namelijk de groei en concurrentiepositie van het bedrijf een boost geven en die investering is daarom het overwegen waard."

CFO’s optimistisch over groeimogelijkheden
Er is een duidelijk stijgende lijn te zien in het optimisme onder CFO’s over de groei van de Nederlandse economie. In 2012 was iets meer dan de helft (55 procent) van de CFO’s optimistisch. In 2013 was dat al acht op de tien en nu is dit optimisme gestegen naar 87 procent. Het vertrouwen in de groei van het eigen bedrijf is gelijk gebleven in vergelijking met 2013:negen op de tien CFO’s zijn positief over de groei van het eigen bedrijf in 2014. In 2012 lag dit veel lager, slechts tweederde had toen vertrouwen in de bedrijfsgroei. Vooral CFO’s van grote bedrijven met een personeelsbestand van minimaal 300 werknemers zijn erg positief. Bij kleine bedrijven met maximaal 100 werknemers ligt dit iets lager, op 84 procent.
"Als de Personeelsbarometer van 2014 één duidelijke trend laat zien, dan is dat een stijgend optimisme," aldus Stephan Renken. "In 2013 waren veel CFO’s al erg optimistisch over de groeimogelijkheden van de economie en het eigen bedrijf. In 2014 is dit optimisme alleen maar toegenomen. Wij hopen dat deze stijgende lijn door blijft zetten, zodat er op de arbeidsmarkt meer ruimte komt voor financiële toptalenten en starters."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tijdgebrek funest voor productiviteit financiële afdeling
 CFO ziet 2014 positief tegemoet
 Europese CFO’s positiever over economische groei
 Europese CFO’s minst optimistisch over economische ontwikkeling
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10