zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Wel winterbanden, geen preventief onderhoud

27 januari 2014 - De winter is toch nog gearriveerd in delen van ons land. Zijn we optimaal voorbereid? De automobilist is bang voor gladde wegen, 40 procent van de autorijders gaat dan liever niet op pad. Toch is onze auto niet winterklaar.

De winterbanden liggen er nog maar net onder en de onderhoudsbeurt is overgeslagen. Dat blijkt uit doorlopend onderzoek van Allsecur autoverzekeringen.Verwachte schade
Onder autorijders is een glad wegdek een grote afweging om thuis te blijven (40 procent). De Nederlandse autorijder ergert zich ook snel, helemaal in de winter. Zodra we moeten krabben fronzen we massaal de wenkbrauwen. 38 procent van autorijdend Nederland stoort zich hieraan. Gladde wegen vinden we helemaal eng, vooral vrouwen. De angst om de weg op te gaan is terecht; met de eerste sneeuwvlok, een jaar geleden, zagen wij een piek in het aantal schademeldingen. Een toename van twintig procent. Gladde wegen resulteren vooral in slippartijen en kop-staartbotsingen.

Slecht onderhoud
Ondanks dat we zo 'bang' zijn voor het winterse weer bereiden we ons minimaal voor. Menno Kuipers van Kwik-Fit beaamt dit: "Onderhoudsbeurten en mankementen worden uitgesteld. Zo zagen we bij vijftien procent van de winterchecks al slechte remmen, terwijl goede remmen toch wel essentieel zijn voor de veiligheid. Gevolg is dat op een eerste winterse dag grote gebreken naar boven komen. Kapotte accu's komen we dan ook altijd tegen, juist bij koud weer moeten deze extra hard werken."

Grip op de (snel)weg
Vergeleken met voorgaande jaren heeft de Nederlandse autorijder nu wel zijn lesje geleerd. Kuipers: "Na een voorzichtige start van het wisselseizoen begin oktober 2013, kwam er al snel meer vaart in het verwisselen van de (zomer)banden. Ten opzichte van de voorgaande jaren was er sprake van ongeveer twee weken vertraging, maar inmiddels heeft Nederland de winterbanden er keurig onder liggen. Op winterbanden bezuinigen we niet. De autorijder gaat voor kwaliteit en kiest voor bekende merken. Op dat gebied zijn we echte zekerheidszoekers." Uit eerder onderzoek van Allsecur autoverzekeringen blijkt dit ook. Bij gladde wegen zegt 46 procent van de autorijders zonder winterbanden thuis te blijven ten opzichte van 33 procent van de autorijders mét winterbanden. Ron Adams, brand manager van Allsecur: "We verwachten dan ook dat de schade dit jaar meevalt door de toename in het gebruik van winterbanden."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkgevers weigeren winterbanden te vergoeden
 Winterbanden standaard in de autoregeling?
 Leaserijders beter voorbereid op winters weer
 Drie tips om veilig op wintersport te gaan met uw leaseauto
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10