zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkgevers weigeren winterbanden te vergoeden

10 december 2012 - Meer dan twintig procent van de zakelijke rijders betaalt de winterbanden uit eigen zak. Werkgevers weigeren om voor hun werknemers faciliteiten te treffen om het monteren van winterbanden mogelijk te maken. VAVDZ vindt dat winterbanden een vast onderdeel moeten zijn van de autoregeling, bijvoorbeeld door dit onderdeel uit te laten maken van het normleasebedrag.

Met de komst van het eerste sneeuwfront laait de discussie over winterbanden onder zakelijke rijders weer op. Uit online onderzoek van VAVDZ blijkt dat net als vorig jaar 25 procent van de berijders de winter in gaat zonder winterbanden. Van alle berijders geeft 55 procent aan dat zij tegenwerking ervaren bij hun werkgever als de vraag om winterbanden gesteld wordt. Vorig jaar was dit nog 51 procent. 22 procent van de berijders die wel winterbanden hebben onder de auto van de zaak, betaalt deze uit eigen zak.


De Vereniging Auto Van De Zaak (VAVDZ) heeft onder haar leden een onderzoek gehouden. Er reageerden 659 respondenten op verschillende stellingen met betrekking tot het gebruik van winterbanden. 

Zorgplicht
De Vereniging vindt dat werkgevers vanuit hun zorgplicht de winterbanden voor hun rekening moeten nemen. Op zijn minst moet het op aangeven van de berijder in een regeling makkelijk gemaakt worden en gestimuleerd worden. Het niet toestaan van winterbanden door werkgevers vindt VAVDZ onverantwoord. VAVDZ is een voorstander van het gebruik van winterbanden. "Winterbanden zijn prettig in winterse omstandigheden en op aspecten die met veiligheid te maken hebben, mag je niet besparen," aldus voorzitter Martin Huisman.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Winterbanden standaard in de autoregeling?
 Leaserijders beter voorbereid op winters weer
 Drie tips om veilig op wintersport te gaan met uw leaseauto
 Werknemer vindt winterbanden taak voor werkgever
 
 
reacties
 
Frank  |   | 
10-12-2012
 | 
16:17 uur
als een werkgever niet wil voorzien in een (extra) winterbandenset en het ook geen onderdeel uitmaakt van de overeenkomst met bv de leasemaatschappij: monteer dan bij een volgende bandenwissel al-weather-banden als next-best-oplossing.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10