zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Etnische Vrouwelijke Manager 2013 gekozen

6 december 2013 - Op 23 november jl. is tijdens het verkiezing's gala diner van de Businessclub Etnische Zaken Vrouwen Nederland (EZVN) Iman Eddini, Head of HR bij HEMA B.V., Amsterdam uitgeroepen tot de Etnische vrouwelijke manager 2013.

Het juryrapport welke werd opgesteld onder leiding van Ali Bouchrit, Regio Directeur van de ING Zuid West Nederland, luidt als volgt:



'Etnische vrouwelijke manager Nederland 2013, Iman Eddini, Head of HR bij HEMA B.V., Amsterdam
Na haar HR opleiding aan de Haagse Hogeschool wist Iman in slechts veertien jaar tijd haar huidige positie te bereiken. Begonnen bij Vroom & Dreesmann Warenhuizen als HR manager stapte zij al gauw over naar de Media Markt. Van hieruit was de stap naar HEMA een logische. "Vanuit huis heb ik een aantal principes meegekregen die door onze Marokkaanse komaf sterk ingegeven zijn, zegt zij: zo heb ik geleerd om niet op te geven, door te zetten en altijd kansen te zoeken en die kansen te pakken, te geloven in je eigen kracht en die kracht altijd te blijven zoeken en inzetten, ook op de momenten dat je het eigenlijk even niet ziet zitten. In het onmogelijke het mogelijke zien. Maar ik heb ook geleerd om zelfstandig te zijn, de eigen boontjes te kunnen doppen en voor mezelf op te komen: best logisch als jongste in een gezin van acht kinderen.
Iman heeft, waarschijnlijk mede door haar achtergrond, de gave de juiste balans te vinden tussen warmte en onverbiddelijkheid, waardoor zij in haar rol van directeur HR bij een grote onderneming als HEMA, zowel in staat is doortastend maatregelen door te voeren als de relatie met medewerkers goed in stand te houden, zelfs in het ingewikkelde ondernemingsklimaat dat de crisis met zich mee heeft gebracht.
Zij heeft een uitstekende helicopter blik als het gaat om het inschatten van strategische afbreukrisico's en schroomt niet deze over het voetlicht te brengen.
Iman is zeer oplossingsgericht en heeft hierbij een grote ambitie, zonder dat zij in de weg gezeten wordt door een groot ego. Haar vermogen te genieten van de kwaliteit van anderen maakt dat zij de vinger op de zere plek weet te leggen en de top van de onderneming hiermee van uitstekende adviezen voorziet.
Ook buiten haar leidinggevende functie geeft ze blijk van haar positie als rolmodel door anderen te stimuleren en kennis over te dragen.'

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Etnische Zakenvrouw & Etnische Vrouwelijke Manager 2012 gekozen
 Etnische Vrouwelijke Manager 2011 gekozen
 Etnische Zakenvrouw 2010 en Etnische vrouwelijke manager 2010 gekozen
 Divers personeelsbestand biedt meerwaarde
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10