zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Etnische Zakenvrouw & Etnische Vrouwelijke Manager 2012 gekozen

9 oktober 2012 - Afgelopen zaterdag vond het verkiezingsgaladiner van de Businessclub Etnische Zaken Vrouwen Nederland (EZVN) plaats in het World Trade Center te Rotterdam. Ivana Vyskocilova werd uitgeroepen tot Etnische zakenvrouw Nederland 2012. Way Fong Lee werd uitgeroepen tot de Etnische vrouwelijke manager 2012.

Etnische zakenvrouw Nederland 2012: Ivana Vyskocilova, Directeur Eigenaar van Tsjecho Reizen B.V. te Rotterdam 


Ivana Vyskocilova, kwam op tweeëntwintig jarige leeftijd met slechts 100 gulden op zak naar Nederland om werkervaring op te doen. Als kind groeide zij op in Praag, de hoofdstad van Tsjechië en daar leerde ze al vroeg wat doorzetten betekende achter het ijzeren gordijn. Lef en ondernemen eigenschappen die haar toen al in het bloed zaten hielpen haar om in slechts 4 jaar na haar aankomst in Nederland in 1995 de reisorganisatie Tsjecho Reizen op te richten. Ze zag een 'gat in de markt' met het organiseren van reizen naar één van de mooiste landen in Europa, haar geboorteland, die immers voor haar geen geheimen had. Haar cliënten voornamelijk Nederlandse, en nu ook Duitse toeristen, worden volledig geadviseerd waardoor een goed overwogen keuze gemaakt wordt. Het 'piepkleine' kantoortje in centrum Rotterdam groeide in zeventien jaar uit tot een bedrijf met 18 medewerkers en een extra vestiging in Praag. Het pakket dat het bedrijf aanbiedt is in de afgelopen jaren uitgebreid met golfreizen en wintersportreizen. De jury was onder de indruk van de onstuimige groei van Tsjecho Reizen die door de visie en strategie van Ivana zich op de Nederlandse markt heeft ontwikkeld tot dè specialist en dè markleider voor korte (steden)trips en veelzijdige vakanties naar Tsjechië. Samen met haar team en vooral met compagnon Lisette, heeft ze een stabiele, betrouwbare en waardevolle onderneming opgebouwd, waar klanten telkens naar terugkeren.

Etnische vrouwelijke manager Nederland 2012: Drs. Way Fong Lee, Manager Ondernemings control NedTrain 
Way Fong Lee, opgegroeid in het Chinese restaurant in Dieren van haar ouders, kreeg al op jonge leeftijd van haar vader mee dat geluk niet uit de hemel komt vallen, maar dat daar hard voor moest worden gewerkt. Na haar studie bedrijfseconomie aan de rijksuniversiteit van Groningen ging zij aan de slag in het bedrijfsleven waar zij al snel carrière maakte. Inmiddels is zij bij Ned Train verantwoordelijk voor de financieel-economische beheersing van de bedrijfsvoering. Zij hecht sterk aan een transparante werkwijze en samenwerking tussen partijen. Ze toont initiatief en is in staat onder hoge werkdruk, en onder zowel aandacht van media als politiek, zeer gevoelige thema's intern en extern bespreekbaar te maken. Daarbij weet ze bruggen te slaan tussen verschillende bedrijfsonderdelen, directieleden en in het verleden naar verschillende ministeries. Haar multiculturele wortels en haar sociale omgeving hebben haar gemaakt tot wie zij is en daarmee hun bijdrage geleverd aan haar professionele succes. De jury was onder de indruk van haar visie op samen werken met mensen van verschillende achtergronden. Dit doet zij door ook in de samenstelling van haar team diversiteit na te streven. Way Fong is er immers van overtuigd dat de kracht van een bedrijf en de samenleving liggen in het feit dat een ieder anders is en dat tegelijkertijd winst valt te behalen waar het gaat om het bewustzijn van de verschillen en de kracht die dit genereert. Zij is daarmee een rolmodel voor anderen, zowel voor mannen als voor vrouwen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Etnische Vrouwelijke Manager 2011 gekozen
 Etnische Zakenvrouw 2010 en Etnische vrouwelijke manager 2010 gekozen
 Divers personeelsbestand biedt meerwaarde
 Etnische Zakenvrouw en Vrouwelijke Manager 2009 gekozen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10