zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zakelijke app moet flexibel en gebruiksvriendelijk zijn

2 december 2013 - Flexibiliteit en gebruiksgemak zijn cruciaal voor het succesvol ontwikkelen van applicaties.Slechts vier procent van de IT-professionals gaf aan dat het vinden van een ontwikkelaar met de juiste kennis en kunde gemakkelijk was, tegen 50 procent die het juist erg moeilijk vindt.

Dit blijkt uit onderzoek onder 160 onafhankelijke softwareleveranciers en IT-professionals, gehouden door Progress. De onderzoeksresultaten laten duidelijk zien dat er meer aandacht geschonken moet worden aan het gebruiksgemak van ontwikkelplatformen en minder aan de technische mogelijkheden. Slechts 41 procent van de respondenten is van mening dat technische expertise de belangrijkste eigenschap moet zijn van een ontwikkelaar. Een kwart van de respondenten gaf aan dat de succesvolle implementatie van hun eigen mobiele applicaties in de weg werd gestaan door het gebrek aan een goede ontwikkelaar.



Flexibele applicaties
Een ruime meerderheid van de respondenten onderstreepte het belang van een flexibel applicatie-ontwikkelplatform. 87 procent gaf aan dat hun ontwikkelaars normaal gesproken gelijktijdig werken aan een tot vier applicaties en 74 procent aangaf dat hun zakelijke applicaties voor meer dan een device geschikt moet zijn. Bijna de helft (47 procent) van de respondenten vindt dat snelheid een belangrijk aspect is in de ontwikkeling van applicaties en dat deze applicaties binnen een week opgeleverd moeten worden om aan de verwachting van hun klanten te voldoen.

Ontwikkeling van applicaties
"De resultaten van het onderzoek laten zien dat de manier waarop zakelijke applicaties worden ontwikkeld aan het veranderen is. Flexibiliteit en gebruiksgemak zijn nu de belangrijkste zaken in het ontwikkelproces," zegt Mark Armstrong, vice president en managing director EMEA bij Progress.
"Ontwikkelaars zijn genoodzaakt om aan verschillende projecten tegelijk te werken en hebben te maken met strakke deadlines. Tevens moeten deze projecten geschikt zijn voor meerdere devices. Hierdoor mag het geen verrassing zijn dat de hedendaagse community van applicatie-ontwikkelaars een grote behoefte heeft aan tools die flexibel, snel en eenvoudig te gebruiken zijn. Het is duidelijk dat deze kenmerken een belangrijke rol spelen bij het vinden van een platform dat een snelle levering van sterke applicaties voor meerdere devices, platformen en doelgroepen garandeert."
Bert Tukkers, President van de EMEA PUG en directeur van Flusso: "Tegenwoordig willen steeds meer organisaties zakelijk applicaties waarmee zij eindgebruikers kunnen voorzien van waarde toevoegende diensten die hen onderscheidt van de concurrentie. Met deze toenemende vraag neemt ook de behoefte aan snelheid, flexibiliteit en gebruiksgemak toe. Dat is ook duidelijk terug te zien in het onderzoek dat is uitgevoerd."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vier apps verantwoordelijk voor 82 procent van mobiel dataverbruik iOS
 Mobiele apps steeds vaker geblokkeerd door werkgever
 Europese privacytoezichthouders publiceren opinie over mobiele apps
 Management introduceert meest riskante toepassingen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10