zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Motivatietest voorspelt succes talent

26 november 2013 - Naast kennis en persoonlijkheid is motivatie een belangrijke, meetbare factor voor het bepalen van academisch en werk gerelateerd succes. Over het algemeen wordt aangenomen dat motivatie niet objectief meetbaar is ten behoeve van selectie.

Jan Morsch bewijst echter tijdens de verdediging van zijn proefschrift op 22 november dat testen op motivatie bijdraagt aan succesvolle selectie van talent voor werk of studie. Daarnaast toont hij aan dat Nederland zeer laag scoort op de motivatie om competitief te zijn in vergelijking met andere landen.


In zijn proefschrift ‘Reconsidering manifest needs for the explanation and prediction of individual, team and economic performance’ legt Morsch het verband tussen motivatie en individuele, team en economische prestaties. Een wetenschappelijk ontwikkelde test – de Manifest Needs Assessment Questionnaire (MNAQ) – laat zien dat motivatie meetbaar is en een voorspellende waarde heeft voor succes.

Discussie
Jan Morsch over de uitkomsten van het onderzoek: "Testen wordt steeds belangrijker in Nederland, mede naar aanleiding van de wet ‘Ruim baan voor talent’. Deze wet breidt selectiemogelijkheden uit om de match tussen onderwijsinstelling en student te verbeteren. Er is echter discussie over het nut van testen. Tegenstanders van deze testen stellen dat via het huidige onderwijssysteem al wordt geselecteerd. Mijn onderzoek wijst uit dat naast cognitie, persoonlijkheid en motivatie belangrijke succesfactoren zijn bij academische prestaties. Testen werkt dus aantoonbaar."

Cultuur
In het proefschrift wordt ook stilgestaan bij motivatie in relatie tot economische groei in verschillende landen. Uit in het kader van het proefschrift gehouden onderzoek blijkt dat landen met een hoge economische groei aanmerkelijk hoger scoorden op de  motivatie om competitief te zijn. Jan Morsch: "Wat blijkt is dat landen als India, China, de Russische Federatie, Indonesië en Mexico veel sterker dan Nederland een behoefte hebben aan competitie. Wij staan van de onderzochte 28 landen op de 27ste plaats waar het gaat om dit type motivatie. In de Nederlandse cultuur wordt je hoofd boven het maaiveld uitsteken nog steeds gezien als iets slechts. Als we echt talent willen ontwikkelen, is het noodzakelijk deze mentaliteit uit onze samenleving weg te halen."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Autovakantie: spannendste situaties en grootste irritaties
 Financiële dienstverleners kwetsbaarder voor storingen door certificaten
 Vier tips voor een relaxte (digitale) zomer
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Persoonlijkheid bepaalt motivatie
 Organisaties moeten begrip hebben voor motivatieverschillen generaties
 Bedrijfsleven laat miljarden liggen aan onbenut talent
 Uitdaging belangrijkste factor voor motivatie werknemer
 
 
reacties
 
Jan Prins  |   | 
2-12-2013
 | 
19:35 uur
Interessante resultaten. Maak wel bezwaar tegen de combi motivatie en testen. Ik geloof dat je motivatie wel goed kan meten, maar niet dat je er goed of slecht op kan scoren. Het is meer de vraag wat je motiveert dan of je gemotiveerd bent.

Als je dit leest Jan Morsch, graag eens contact.
Jan Morsch  |   | 
3-12-2013
 | 
23:06 uur
Beste Jan,

ik begrijp je opmerking en hoe dit vreemd lijkt gebaseerd op het stuk tekst hier boven. Kort gezegd wordt motivatie aangevlogen in het nieuwe instrument als onderdeel van je persoonlijkheid (gebaseerd op de inzichten van Murray en McClelland; de zogeheten manifest needs). Sommige mensen hebben bijvoorbeeld een grotere behoefte aan sociale interactie dan anderen (we onderscheiden acht manifeste behoeften in het proefschrift). Dit valt dan ook onder de zogeheten trait activation theorieën (sommige mensen worden in bepaalde context wel 'getriggered' een bepaald gedrag te vertonen, anderen niet. Dit sluit aan bij je opmerking dat er verschillende zaken zijn die motiveren, en dat is wat het instrument meet. Er is inderdaad geen algemene score op motivatie). Deze motieven zijn wel degelijk meetbaar, en er valt ook een onderscheid te maken tussen individuen (net zoals dat kan met betrekking tot persoonlijkheid). Mocht je hier meer informatie over willen ontvangen kun je me altijd bereiken op j.morsch@nyenrode.nl. Wellicht kan ik je een exemplaar van het proefschrift doen toekomen.

Met vriendelijke groet,

Jan Morsch

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Een zakelijke lening afsluiten bij de bank? Bereid u goed voor
Last van ongedierte in en rondom het bedrijfspand? Deze maatregelen kun je treffen!
reacties
Autovakantie: spannendste situaties en grootste irritaties (1) 
Wat leert Maarten van der Weijden ons over doelen stellen? (1) 
Tien excuses bij het aanhoren van klachten (2) 
Hoog tijd om aan de slag te gaan met het Klimaatakkoord (1) 
Vijf tips om customer feedback van vijfsterrenkwaliteit te krijgen (1) 
De kracht van stilte (1) 
Kan IT de populariteit van Virtual Reality bijhouden?  (2) 
top10
De top tien meest schaarse beroepen in Europa
Drie manieren om ‘bad hires’ te voorkomen
Nederlandse bedrijven minst flexibel in werktijden werknemer
De twintig populairste steden deze zomervakantie het populairste
Aantal nieuwe cao’s zeer laag
1,2 miljoen Nederlandse huizen slim beveiligd
De veranderingen op het werk van de afgelopen tien jaar
Te weinig loon voor één op de vijf werkenden
Explosieve toename Emotet malware
Kwaliteit bestuursverslag laat te wensen over
meer top 10