zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Anniek Mauser is MVO Manager van het Jaar 2013

25 november 2013 - Op het veertiende Nationaal Sustainability Congres is Anniek Mauser (Directeur Duurzaamheid bij Unilever Benelux) verkozen tot ’MVO Manager van het Jaar 2013’. Marjolein Demmers (Directeur Corporate Responsibility Royal HaskoningDHV) maakte de winnaar bekend.

Ze reikte de bokaal uit plus een cheque voor een geheel verzorgd weekend voor twee personen in Duurzaam Landgoed Zonheuvel in Doorn.Verkiezing
Advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV, ondernemersorganisatie VNO-NCW en tapijttegelfabrikant Interface organiseerden deze MVO Manager van het Jaar-verkiezing voor de tweede maal. Een deskundige jury had eerder uit 22 deelnemende MVO-managers vier personen genomineerd. Naast Mauser waren dit Sander Haas (Asito), Fokko Wientjes (DSM) en Frank van Ooijen (FrieslandCampina). Leden van de LinkedIn-groep MVO-professionals hebben hun voorkeursstem kunnen uitbrengen op één van deze drie genomineerden. Deze stemming woog voor 60 procent mee in het eindoordeel. Op het Nationaal Sustainability Congres, het grootste jaarlijkse congres op het gebied van MVO en duurzaamheid, konden de ruim 500 deelnemers via SMS stemmen op hun favoriete kandidaat. Deze stemming woog voor 40 procent mee.

Verduurzaming
Anniek Mauser (Directeur Duurzaamheid bij Unilever Benelux) richt zich al meer dan een decennium op de verduurzaming van de processen én producten van Unilever. Ze wil een mindset-verandering teweegbrengen, zowel bij medewerkers als bij consumenten. Haar strategie is gericht op het engageren van medewerkers om hen de stimuleren actief bij te dragen aan het genereren van duurzame groei. Hiertoe heeft ze onder andere een web- en game based tool voor medewerkers ontwikkeld en uitgerold, met wereldwijde uitbreiding op de agenda. In samenwerking met WNF en de Missing Chapter Foundation heeft ze een initiatief opgezet om het gedrag van consumenten te veranderen (gericht op watergebruik). Door zowel intern als naar buiten ambitieus en transparant op te treden, heeft Mauser de leidende positie van Unilever op het gebied van duurzaamheid en MVO versterkt. Anniek staat op plaats 36 in de recent gepubliceerde Trouw Duurzame 100.

Inspiratie voor branche
Folkert van der Molen, marktmanager milieu en duurzaamheid bij Royal HaskoningDHV en initiatiefnemer van de verkiezing: "Met de verkiezing van MVO manager van het Jaar willen we MVO-managers inspireren. Met de vorige winnaar (Annette van Waning van Vebego) is dat volop gelukt. Zij heeft daarbij vooral het ‘People- aspect’ benadrukt. Wij gaan er helemaal vanuit dat wij met Anniek Mauser als winnaar van dit jaar ook weer een groot inspirator verkozen te hebben."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vier genomineerden ‘MVO-manager van het jaar 2013’ bekend
 In vijf stappen een geslaagd MVO-beleid
 Communicatieprofessionals onderschatten waarde MVO
 Eerste ‘MVO-manager van het jaar’-verkiezing van start
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10