zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ontwikkelingsmogelijkheden bovenaan verlanglijstje starter

16 oktober 2013 - Ontwikkelingsmogelijkheden zijn voor starters het belangrijkste aspect in de keuze voor een baan. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek van Procam. Het onderzoek is gebaseerd op de Schein Waardenlijst, waarin starters een rangvolgorde aanbrengen in verschillende punten in mate van belang ten aanzien van hun loopbaan. Naast ontwikkelingsmogelijkheden hechten starters ook veel waarde aan baanzekerheid en uitdagend werk.

Deze eindigen op een gedeelde tweede plaats. Verantwoordelijkheid dragen voor het werk van anderen wordt als minst belangrijk ervaren en komt op de elfde plaats.Vakinhoudelijke expertise levert zes plaatsen in
Dit jaar hechten starters minder waarde aan het hebben van vakinhoudelijk expertise. Deze waarde stond vorig jaar nog op de tweede plaats in de ranglijst, maar is dit jaar gedaald naar een achtste plek. De minst belangrijke waarden zijn onveranderd gebleven ten opzichte van vorig jaar. ‘Werk doen dat nuttig is voor anderen’ staat op de negende plaats, ‘zekerheid hebben over de woonplaats’ op de tiende plaats en ‘verantwoordelijkheid dragen voor het werk van anderen’ is de hekkensluiter en staat op de elfde plaats.
George Buysrogge, oprichter/directeur van Procam: "Jonge talenten zijn onmisbaar voor organisaties. Het is daarom ook belangrijk om te weten wat er bij hen speelt en wat hen drijft in deze fase van hun leven. Veel organisaties leven in de vaste overtuiging dat ze starters op de arbeidsmarkt kunnen aantrekken door bijvoorbeeld een goed beginsalaris en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden te bieden. We kunnen uit het onderzoek echter de conclusie trekken dat werkgevers beter kunnen inzetten op het bieden van uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en uitdaging in het werk. Door goed in te spelen op de wensen van jong talent ontstaat er een vruchtbare arbeidsrelatie en wordt het vroegtijdig verlaten van de organisatie voorkomen."

In het whitepaper ‘Hoe kan ik mijn IT-organisatie succesvol verjongen?’ krijgen organisaties tips aangereikt hoe zij jong talent kunnen vinden, binden en laten excelleren.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Starter loyaler door match, begeleiding en toekomstperspectief
 Google en BMW zijn de meest aantrekkelijke werkgevers van Europa
 Studenten verkiezen werksfeer boven salaris
 Starters vallen niet voor goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10