zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Consumentenvertrouwen senioren is ver te zoeken

18 september 2013 - De 65-plussers van Nederland zijn erg bezorgd over hun financiële toekomst. Bijna de helft van alle senioren in Nederland verwacht dat hun financiële situatie de komende zes maanden verslechtert. Dit blijkt uit een opinieonderzoek van bureau Ipsos, uitgevoerd in opdracht van de CSO. Voor de CSO komen de nieuwe gegevens niet als een verrassing.

Al geruime tijd pleit de CSO voor een koopkracht ontwikkeling die voor ouderen gelijk is aan andere groepen. CSO-directeur Wim van Minnen: "Het beeld wordt geschapen alsof alle ouderen een riant inkomen hebben en bovenop een fiks vermogen zitten. Dat is maar zeer ten dele waar. Dat mensen die het goed hebben, inclusief ouderen, een steentje moeten bijdragen aan de problemen spreekt vanzelf. Juist ouderen hebben een sterk gevoel voor solidariteit met jongeren en mensen die het minder hebben. Wij waarschuwen sinds begin dit jaar al voor het aantasten van de koopkracht van ouderen met een klein pensioen of alleen AOW. Die groep wordt het hardst getroffen en dat is onterecht."



Wantrouwen
De bezorgdheid over de koopkracht wordt mede versterkt door het wantrouwen in het functioneren van het kabinet: een grote meerderheid van bijna zeven op de tien senioren geeft het functioneren van het huidige kabinet een ruime onvoldoende, zo blijkt uit het onderzoek. Gemiddeld geven 65-plussers het kabinet Rutte een 4,5 waar het landelijk gemiddelde op een 4,6 ligt. Daarnaast vinden acht op de tien senioren dat zij weinig tot niets meer kunnen bijdragen aan de bezuinigingen. Naast hun eigen gezondheid maken senioren zich op dit moment vooral zorgen over het betalen van hun rekeningen.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hoe centraal klantbeeld helpt bij terugwinnen klantvertrouwen
 Merken verliezen vertrouwen consument
 Keerpunt woningmarkt: grootste stijging consumentenvertrouwen ooit
 Vertrouwen burger in pensioenfondsen en woningcorporaties zeer laag
 
 
reacties
 
Adriana van Schalken | Payroll Works  |   | 
18-09-2013
 | 
08:52 uur
De senioren zullen na de nieuw aangekondigde bezuinigen het meeste koopkracht verliezen, maar deze groep heeft de afgelopen jaren ook de meeste groei van hun besteedbaar inkomen meegemaakt. Iedereen moet een steentje bijdragen.
NumoQuest®  |   | 
18-09-2013
 | 
17:13 uur
Ik vind de reactie van mevrouwn van Schalken veelzeggend. Waar baseerd u uw mening op? Heeft u inzicht in het cummulatieven inkomen cvan deze bevolkingsgroep? Heeft u inzage hoe men dit heeft weten te bereiken?

Kunt u ons dan even deelgenoot maken van uw informatie? Veel van het zogenaamde senioren kapitaal, om het zo maar te noemen zit in woningeigendom, iets waar men momenteel niets mee kan. Men kan dat namelijk niet consumeren.

De groep met een eigen huis onder de senioren is overigens helemaal niet zo groot als word gepretendeerd. Het is inmiddels ook al duidelijk dat een flink deel onder de armoedegrens terecht zal komen waardoor........?

Tjé, waardoor mensen meer en meer bij de sociale diensten moeten gaan aankloppen. Ik wijs u er even fijntjes op dat de bijstands aanvragen dit jaar alleen al aan het exploderen is.

Wat Rutte nu heeft bewerkstelligt is dat de kleinste inkomens relatief de zwaarste lasten gaan dragen en dat de hoogste inkomens er het minst aan bijdragen.

Dit gepresenteerde onvermogen van Rutte, Samsom, Asscher moet overigens nog door de eerste kamer. Het kabinet kan niets met steun van oppositie partijen. Als er uberhaupt dus al iets door die eerste kamer komt zal het een handjeklap van jewelste zijn van ego's die haleluja kraaien alsof zij 'iets' hebben bereikt voor hun achterban

De rode draad door de bezuinigingen? Geen daadkracht en maatregelen voor de mensen die de NV NL overeind houden. Niets wat ook maar enige stimulering van deze economie betreft.

Uiteraard welk weer heel veel disucssie om de discussie die uiteindelijk weer helemaal nergens over gaat of er ook maar iets toe doet.

Waar ik die kennis vandaan haal?

(Klik hier)

Daar kunt u lezen met welke egootjes wij werkelijk te maken hebben. Verrassende rode draad? Geen weet feitelijk waar die mee bezig is want van de materie waar zij mee bezig zijn, hebben zij stuk voor stuk geen enkele affiniteit.

Tja.... Ik kan niet op de val van dit kabinet.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10