zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zakelijke reiziger is druk in de trein, maar niet met werk

12 september 2013 - Een beetje lezen, spelen met het mobieltje, muziek luisteren of een dutje doen. Zakenmannen en -vrouwen gebruiken de trein vooral om te relaxen. Werken in de trein komt pas op de vijfde plaats van bezigheden. Dit blijkt uit een onderzoek van Thalys onder ruim 4.000 reizigers, zo meldt Zakenreis.nl. Thalys wilde graag weten wat de zakelijke reizigers onderweg doen.

Op nummer een bij alle reizigers staat lezen. En dan niet op een tablet, maar gewoon in een tijdschrift of krant. Het blijkt dat er toch wel verschillen zijn tussen Nederlandse, Franse, Belgische of Duitse reizigers.


31 procent van de Nederlandse ondervraagden reist regelmatig naar het buitenland voor het werk. Zeventien procent doet dat met de trein, tegenover 58 procent met de auto. De onderzoeksresultaten vertoonden enkele opmerkelijke verschillen tussen de verschillende landen onderling. Terwijl 41 procent van de Duitsers geregeld de landsgrenzen oversteekt voor het werk, is dit maar voor 28 procent van de Belgen het geval. Na koploper Duitsland volgt Nederland met zoals gezegd 31 procent. Frankrijk sluit de rangen met 23 procent.

Mannenaangelegenheid
Reizen naar het buitenland voor het werk is meer een mannenaangelegenheid. 42 procent van de ondervraagde Nederlandse mannen reist minstens één keer per jaar naar het buitenland voor het werk, terwijl dit maar voor 32 procent van de vrouwen geldt. De treinreis blijkt voor veel reizigers slaapverwekkend. 37 procent van de Nederlandse ondervraagden geeft aan regelmatig te slapen tijdens zakenreizen, 34 procent doet dit tijdens een privé-reis. In vergelijking met Belgen, Duitsers en Fransen slapen Nederlanders weinig in de trein. Ruim 60 procent van onze zuider- en oosterburen slaapt wel eens tijdens een treinreis.

Economy
Ook al zijn zakenmensen reislustig, over het algemeen verkiest de Europeaan economy boven business class. Wanneer men met het vliegtuig reist, kiest 79 procent voor economy. In de trein is dat 71 procent. Van de ondervraagde Nederlanders kiest ruim 77 procent voor economy in het vliegtuig en 69 procent voor de tweede klasse in de trein.


Bron: Zakenreis.nl
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zakenreiziger neemt veel vaker de trein
 Nooit meer in de file, nooit meer te laat, altijd productief
 Tien tips om te ontsnappen aan de waan van de dag
 Trein van de zaak populair
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10