zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zes succesfactoren voor mobility

16 augustus 2013 - De hype rond mobiele technologie en alle voordelen daarvan is ronduit overweldigend. Je kunt het business managers dan ook eigenlijk niet kwalijk nemen, dat ze denken dat je alleen maar de smartphones van de medewerkers hoeft aan te sluiten op het bedrijfsnetwerk om volop te kunnen profiteren van alle voordelen. Helaas, het proces is een stuk ingewikkelder en zit vol voetangels en klemmen.

"Net als elke andere business strategie moet ook Mobility goed van tevoren worden overdacht en gepland, wilt u er voor uw bedrijf echt voordeel uithalen," zegt John Verwaaijen, General Manager Magic Benelux. Er zijn volgens hem zes factoren die mobility-plannen kunnen maken of breken.



1. Wees platform-onafhankelijk
Een organisatie moet zich niet beperken tot één of twee mobiele platforms, maar ervoor zorgen dat  elk willekeurig platform kan worden ondersteund. Op dit moment zijn iOS en Android de marktleiders met Windows in de achtervolging, maar dat kan van de ene op de andere dag helemaal anders zijn – vraag maar aan BlackBerry. Bovendien zijn er nieuwe platforms onderweg van Ubuntu, Firefox en Samsung, die de situatie weer helemaal kunnen veranderen. 

2. Ga voor BYOD
De nieuwe generatie werknemers is opgegroeid met mobiele technologie. Een werkgever kan ze onmogelijk gaan voorschrijven welk toestel ze moeten gebruiken. Bedrijven moeten de diversiteit van mobiele technologie gewoon accepteren, zorgen voor heldere gebruiks- en veiligheidsregels en die centraal managen. 

3. Kies het beste toestel voor de job
Elk device heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Om optimaal te profiteren van mobiele technologie, moet de business het device kiezen dat het best geschikt is voor een bepaalde taak  – niet het populairste merk. 

4. Vermijd de monolitische app
De grootste fout die bij het ontwikkelen van apps gemaakt kan worden, is het integreren van de interface, data en logica in één en dezelfde laag. Houd de interface, de data en de logica van elkaar gescheiden; daardoor kunnen ontwikkelaars stukken code opnieuw gebruiken bij updates of bij het bouwen van nieuwe apps. Dat zorgt voor een snellere, consistente ontwikkeling van apps zonder verlies van kwaliteit. 

5. Ontwikkel een mobiel management protocol
Met zo’n groot potentieel aan devices en platforms die allemaal toegang moeten hebben tot het bedrijfsnetwerk, is het belangrijk ze allemaal op de juiste manier te managen.  Een management platform zorgt ervoor dat alle mobiele devices centraal worden gecontroleerd en of ze voldoen aan de gebruiks- en veiligheidsvoorschriften van het bedrijf. 

6. Meng alles door elkaar
Een enkele mobiele app zal echt geen grote waarde toevoegen – tenzij bedrijven de front- en back-ends van hun systemen gaan vermengen met andere mobiele functionaliteit ten voordele van de gebruiker.  Denk bijvoorbeeld aan real-time integratie van data uit diverse interne repository’s – of met openbare informatie van internet. Als informatie en processen uit verschillende bronnen veilig kunnen worden vermengd, kunnen de gebruiker en de business echt waarde halen uit hun mobiele technologie. 

Waarde toevoegen
"Het heeft geen enkele zin mobiele technologie te omarmen omdat iedereen dat doet. Mobiele technologie moet waarde toevoegen aan de business processen  en aan de automatisering of re-engineering daarvan. De resultaten komen tot uiting in procesverbetering, productiviteitsverhoging en – uiteindelijk – de winst van de organisatie," besluit Verwaaijen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 De vijf meest voorkomende storingen op de mobiele werkplek
 Mobiele internetter denkt niet na over veiligheid WiFi
 Vier apps verantwoordelijk voor 82 procent van mobiel dataverbruik iOS
 WiFi en BYOD gaan toekomst mobiele medewerkers beďnvloeden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10