zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kwart medewerkers bang voor ontslag

5 augustus 2013 - Werk is voor veel mensen een belangrijke bron voor ongegronde angsten. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Mozy. Ruim een kwart (28 procent) is bang om ontslagen te worden terwijl er geen reden is zich daar zorgen over te maken. Bijna een derde van de medewerkers (29 procent) geeft toe zich zorgen te maken over het versturen van een vertrouwelijk e-mailbericht naar de verkeerde persoon.

Verder is 26 procent bezorgd op onverklaarbare wijze terecht te komen op een ‘ongepaste’ website bij een onschuldige zoekopdracht op het werk.



Cloud
Als het gaat om de bescherming van gegevens als foto’s, documenten en video’s die mensen thuis opslaan, zegt maar liefst 66 procent van de Nederlandse ondervraagden gebruik te maken van cloud-diensten. Nederland scoort daarmee het hoogst ten opzichte van andere Europese landen. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland bewaart respectievelijk 45 en 46 procent gegevens in de cloud. In de Verenigde Staten geeft slechts 33 procent aan privégegevens in de cloud op te slaan. Bescherming van gegevens door middel van encryptie (versleutelen van data) wordt het vaakst (55 procent) genoemd als men gegevens wil beveiligen, gevolgd met 44 procent door een code die alleen zij kennen voor toegang tot de site van de cloud-leverancier.

Invloed technologie
Onredelijke angsten op het werk belemmeren veel mensen in de uitvoering van hun werk, waarbij 63 procent toegeeft iets niet te hebben gedaan omdat hij of zij dacht dat het moeilijker zou zijn dan het eigenlijk was. Het belemmert hen en hun bedrijven ook bij het gebruik van nieuwe technologieën op het werk, zoals bijvoorbeeld cloud-technologie. De angst om te worden vervangen door technologie is echter niet zo wijdverbreid als verwacht; bijna tweederde (62 procent) van de mensen maakt zich geen zorgen dat ze hun baan zou kunnen verliezen door technologische vooruitgang.

Impact mobiele telefoon grootst in Nederland
In Nederland vindt 40 procent van de mensen dat de mobiele telefoon de grootste invloed op ons leven heeft gehad, samen met andere technologische uitvindingen zoals de computer (37 procent) en het internet (29 procent). Nederland scoort het hoogst met de impact van de mobiele telefoon. De Ieren geven aan dat elektriciteit de grootste invloed heeft gehad op hun leven. De Engelsen en de Duitsers vinden dat de computer het meeste impact had.
De mobiele telefoon vertegenwoordigt meer dan twee keer het aantal mensen (achttien procent) dat gelooft dat levensreddende antibiotica de grootste invloed heeft gehad en meer dan zes keer (zes procent) het aantal dat de stoommachine heeft gekozen. Zelfs het wiel, vaak aangewezen als de belangrijkste uitvinding aller tijden, staat niet in vergelijking tot technologie, met slechts zeventien procent die gelooft dat het de grootste invloed op onze levens heeft gehad.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Aarzelende manager oorzaak van hoge ontslagvergoedingen
 Nederlandse werknemer heeft geen plan B bij ontslag
 Werknemer vertrekt niet zonder vertrouwelijke gegevens
 Angst voor baanverlies is geen reden om nieuwe baan te zoeken
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10