zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer heeft na tien jaar nog steeds profijt van training

10 juni 2013 - Hoger opgeleiden zijn tevreden over de trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling die zij voor werkdoeleinden volgen. Bijna 70 procent van de trainees zegt na het volgen van een training zijn of haar functie beter uit te kunnen oefenen. Zelfs na tien jaar heeft meer dan de helft nog steeds profijt van de laatst gevolgde training.

Dit blijkt uit onderzoek van Van Harte & Lingsma onder 560 hoger opgeleide werknemers die minstens één keer in hun loopbaan een training gevolgd hebben op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het bureau vindt dat ondanks de goede resultaten, de mogelijkheden voor een duurzaam effect nog beter zouden kunnen worden benut. 



Persoonlijke ontwikkeling
Trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zoals trainingen omtrent persoonlijke profilering of leiderschap, leiden niet alleen tot het beter kunnen uitoefenen van de functie. Meer dan de helft van de hoger opgeleiden (56 procent) zegt na het volgen van zijn of haar laatste training zelfverzekerder te zijn geworden in het werk en 49 procent zegt efficiënter te werken dan voorheen. "Opvallend is dat er voor een groot deel van de trainees een heuse gedragsverandering plaatsvindt," vertelt Tjeerd Bartlema, manager trainingen en innovatie bij Van Harte & Lingmsa. "Maar liefst 62 procent van de hoger opgeleiden past de opgedane kennis ook toe buiten de werkvloer. Een kwart van hen zegt dan ook dat vrienden en familie merken dat er iets veranderd is in het gedrag van de trainee." 

Training optimaal benutten

Toch kunnen trainees en hun werkgevers nog meer uit trainingen halen, meent Van Harte & Lingsma. Bartlema: "Het aandeel trainees dat aangeeft na jaren nog steeds profijt te hebben van een gevolgde training zou nog veel groter kunnen zijn. Een training is bijvoorbeeld veel effectiever wanneer een werknemer goed voorbereid start. Dat betekent dat hij zijn doelen heeft bepaald en deze met de werkgever heeft besproken. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 27 procent van de trainees zijn of haar doelen van tevoren bepaalt en een kwart deze met de werkgever bespreekt. Om een langdurig effect te bewerkstelligen, moet de training daarnaast achteraf ook met de werkgever geëvalueerd worden. Dit gebeurt nu maar in 34 procent van de gevallen." Ook het toelaten van emoties tijdens trainingen gebeurt volgens het bureau te weinig: 16 procent van de trainees staat hier niet open voor. Een kwart van hen vindt het moeilijk om emoties toe te laten in een trainingssituatie. "Toch is het nodig om emoties toe te laten, omdat je op die manier de kern van het probleem kunt vinden en hier vervolgens mee aan de slag kunt gaan," besluit Bartlema.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 HR Director ziet investering in talent als kerntaak, vandaag én morgen
 Een derde Nederlandse werknemers krijgt beloofde opleiding niet
 U heeft een social media beleid. Tijd voor training!
 Werknemer investeert graag in werkgerelateerde opleiding
 HR Director ziet investering in talent als kerntaak, vandaag én morgen
 Een derde Nederlandse werknemers krijgt beloofde opleiding niet
 U heeft een social media beleid. Tijd voor training!
 Werknemer investeert graag in werkgerelateerde opleiding
 
 
reacties
 
Wilfred Baars  |   | 
12-06-2015
 | 
17:19 uur
Training en cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling blijven de trainee inderdaad bijzonder lang bij. Ander soort trainingen dienen vaak jaarlijks herhaald te worden, afhankelijk van de branche en de mate van ontwikkelingen daarbinnen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10