zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hogere werkdruk en meer stress, maar ook meer tevredenheid

16 mei 2013 - De economische crisis heeft veel veranderingen op de werkvloer teweeggebracht, ook voor administratief professionals. De meest voorkomende veranderingen op de werkvloer door de economisch crisis zijn een hogere werkdruk (31 procent) en meer stress (31 procent). Toch beweert bijna een derde (31 procent) dat de economische crisis geen invloed heeft gehad op hun werkomstandigheden.


Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Office Team, zo schrijft 6minutes.be. De taken en vereiste competenties van administratieve professionals veranderen continu en ook de economische crisis heeft hierop invloed gehad. Meer dan driekwart (78 procent) is deze mening toegedaan. 



Meer verantwoordelijkheid
Gevraagd naar de veranderingen in het takenpakket sinds de aanvang van de crisis, antwoordde bijna de helft (49 procent) van de administratieve professionals dat ze er steeds meer projecten en verantwoordelijkheden bij krijgen en nog eens 38 procent stelt dat de projecten sneller af moeten. Meer dan een vierde (27 procent) is daarnaast van mening dat ze zich steeds flexibeler dienen op te stellen en ook andere afdelingen moeten ondersteunen. 

Tevreden
Hoewel de werkdruk en stress voor velen toe zijn genomen, is de mate van werktevredenheid over het algemeen hoog. een schaal van een tot tien, geven de ondervraagde administratieve assistenten gemiddeld een 7,2. Meer dan de helft (55 procent) is nu even tevreden over zijn/haar baan als sinds het uitbreken van de economische crisis. Ongeveer een derde (32 procent) is echter minder tevreden dan voor de crisis. 

Goede balans tussen werk- en privéleven

Bijna zeven op tien (69 procent) van de administratieve medewerkers maken zich nu meer werkgerelateerde zorgen dan voor de economische crisis. De balans tussen werk- en privé is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Meer dan de helft (58 procent) van de administratieve assistenten stelt namelijk dat ze zich hier het meest druk over maken. Werkzekerheid blijft in economisch onzekere tijden voor bijna de helft (46 procent) eveneens een prioriteit en het salaris sluit met 40 procent de top drie af.


Bron: 6minutes.be
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Traditionele secretaresse op haar retour
 Durf op tijd te zien dat uw medewerker overbelast is
 Secretaresse maakt zich op voor ‘stille revolutie’
 Secretaresse wacht allang niet meer passief op orders
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10