zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hypotheekverstrekkers verlagen massaal hypotheekrente

14 maart 2013 - De hypotheekrente daalt. Afgelopen vrijdag kondigde ABN Amro al aan de hypotheekrente te laten dalen. Eergisteren verlaagden ook Obvion en Conservatrix de hypotheekrente voor een aantal producten. Eerder verlaagden onder andere Florius, Aegon, Argenta en ook Hypotrust al de hypotheekrente.

"Er is sprake van een duidelijke trend," stelt Peter Ruys, directeur van Bankenoverzicht.nl. "De daling is al begin van dit jaar ingezet. Maar deze maand buitelen de hypotheekverstrekkers echt over elkaar heen om de rente te verlagen. Obvion en Conservatrix zijn de zevende en achtste hypotheekverstrekker deze maand die de rente naar beneden bijstellen." 



ABN AMRO
Sinds begin maart hebben nu acht verschillende hypotheekverstrekkers, waaronder ASR, Aegon, Obvion en Hypotrust hun hypotheekrente-tarief verlaagd. Ook ABN Amro verlaagde zijn hypotheekrente. "De renteverlaging van ABN Amro is opmerkelijk," stelt Peter Ruys van Bankenoverzicht.nl. "ABN Amro-topman Gerrit Zalm kondigde eind december immers nog aan dat hypotheekrente absoluut niet omlaag zou gaan. Daar komt de bank nu toch op terug."  ABN Amro laat in een officiële reactie weten dat ontwikkelingen op de geldmarkt aanleiding geven om de hypotheekrente te verlagen. "De verwachting was eind december dat de rente niet omlaag zou kunnen. Nu is de rente op de geld- en kapitaalmarkt zo gedaald, dat wij dit graag doorberekenen aan de klant in de vorm van een lagere hypotheekrente," aldus een woordvoerder van de bank.
De rente van ABN Amro (Budget) bij 10-jaar vast is nu 4,45 procent. Dat is nog altijd hoger dan bijvoorbeeld Argenta of Hypotrust die respectievelijk 4,2 procent en 4,3 procent rekenen. 

Dalende trend
Ruys over de trend dat steeds meer banken hun hypotheekrente laten dalen: "Het werd tijd! De hypotheekrente in Nederland is al jaren veel hoger dan in het buitenland. Als deze trend zich doorzet zou het een positieve impuls voor de woningmarkt kunnen betekenen, aangezien mensen goedkoper een huis kunnen financieren. Die impuls is hard nodig. Door de nieuwe hypotheekregels, zijn de risico's voor hypotheekverstrekkers ook kleiner geworden. Dat zou zich moeten vertalen in een lagere hypotheekopslag, waardoor de rente eigenlijk nog lager zou moeten worden."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Koopwoning afgelopen twintig jaar nooit zo betaalbaar
 Eigen Huis: banken spekken hun kassen door nog hogere hypotheekmarges
 Vereniging Eigen Huis in actie tegen overwinsten op hypotheken
 Nederlanders niet bezorgd over hypotheekrenteaftrek
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10