zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Liefde op het werk gaat niet ten koste van de productiviteit

14 augustus 2012 - Liefde op de werkvloer is al heel normaal. Bijna zeven op tien Belgen erkennen dat liefdesrelaties kunnen ontstaan op de werkvloer. Een zelfde aantal ziet daarin geen enkel probleem, want volgens hen hebben liefdesperikelen geen enkele invloed op de productiviteit. Dit zijn de belangrijkste conclusies van de Randstad Workmonitor wat betreft het onderdeel interpersoonlijke relaties op de werkvloer, zo meldt 6Minutes.be.

 Op internationaal niveau geeft 57 procent van de respondenten toe dat liefdesrelaties kunnen ontstaan op de werkvloer. Deze romantische tendens is nog hoger in de Aziatische landen, zoals China, Indië en Maleisië waar het percentage op 70 procent ligt. In Japan (33 procent) is liefde op de werkvloer duidelijk minder aan de orde. 



Criticasters
Tegenstanders van liefde op het werk zijn voornamelijk te vinden in Indië en Luxemburg, waar respectievelijk 63 procent en 65 procent van de respondenten meent dat liefdesrelaties een negatieve invloed hebben op de prestaties. Een mening die internationaal gezien door 40 procent van de respondenten gedeeld wordt. 
Niettemin staan zeven op tien personen positief tegenover liefde op het werk en vinden dit niet per se een probleem. Als de twee tortelduifjes op dezelfde afdeling werken, vindt 44 procent wel dat één van de twee naar een andere overgeplaatst moet worden. 24 procent vindt zelfs dat één van de geliefden ontslagen moet worden. 

Vriendschap

Wij brengen het grootste deel van onze tijd door op het werk. Het is dus logisch dat er vriendschappen ontstaan op de werkvloer. Ook dit wordt bevestigd door de Randstad Workmonitor. Twee derde van de ondervraagden geeft aan collega’s ook buiten de werkuren te zien en 71 procent onderhoudt zelfs vriendschappen met collega’s. 

Sociale media
De invloed van sociale media op vriendschappen op het werk verschilt per land. Zo denkt 83 procent van de Chinezen dat ze door sociale netwerken meer contact hebben buiten het werk, maar is slechts 22 procent van de Japanners dezelfde mening toegedaan.


Bron: 6minutes.be
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Daten met een collega is steeds minder taboe
 Liefde op kantoor viert hoogtij
 Steeds meer seks in de tijd van de baas
 Hoogopgeleide vrouw is gelukkiger in de liefde
 
 
reacties
 
Radboud Visser  |   | 
14-08-2012
 | 
16:45 uur
Inderdaad kan op de werkvloer een nieuwe liefde ontstaan. Overal waar je contact kunt maken met nieuwe mensen kun je een nieuwe liefde ontmoeten. Werk is daarbij een hele goede plek omdat je daar mensen beter kunt leren kennen. Ons leven is vaak zo vluchtig en contact is vaak heel oppervlakkig, maar op het werk kom je elkaar vaker tegen en kun je in gesprek zonder de angst dat je meteen versierd wordt. Contact op basis van wederzijds respect en echt met de persoon in gesprek gaan is essentieel voor een nieuwe ontmoeting. Leuk artikel!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10