zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Normcommissie ‘Compliance Programma’s’ opgericht

23 januari 2013 - Eind januari vindt de eerste vergadering plaats van de nieuwe normcommissie ‘Compliance Programma’s’. Deze normcommissie levert de Nederlandse inbreng bij de ontwikkeling van een ISO-richtlijn voor compliance programs. De eerste internationale vergadering wordt begin april gehouden in Sydney.

Daar zullen delegaties uit alle deelnemende landen met elkaar discussiëren over het door het secretariaat voorbereide werkdocument en afspraken maken over het verdere ontwikkeltraject. Nederlandse marktpartijen die belang hebben bij en willen deelnemen aan de ontwikkeling van deze norm kunnen zich melden bij NEN.



Compliance management
Vorig jaar is gebleken dat er in Nederland veel interesse bestaat voor het onderwerp compliance management. Voor bedrijven is het een instrument om implementatie en naleving van alle intern vastgestelde en extern opgelegde regels te organiseren. Dit kan variëren van interne gedrags- en integriteitscodes en veiligheidsvoorschriften tot externe wet- en regelgeving op het gebied van milieu of marktordening. Voor toezichthouders biedt een richtlijn een referentiekader om te beoordelen hoe goed een organisatie naleving van wet- en regelgeving heeft georganiseerd. Daarom is besloten om vanuit Nederland een actieve inbreng te leveren aan de ISO-richtlijn die de komende drie jaar onder leiding van Australië ontwikkeld wordt. 

Doelgroep
De richtlijn is van belang voor organisaties, ongeacht grootte, aard en sector (financieel en niet-financieel), die te maken hebben met vrijwillige afspraken en verplichtingen in relatie tot wet- en regelgeving, branche- en gedragscodes, milieu en maatschappij.
Meewerken aan de ontwikkeling van de norm
Nederlandse marktpartijen en andere maatschappelijke actoren kunnen hun belangen behartigen en invloed uitoefenen op de inhoud van de mondiale richtlijn door lid te worden van de NEN-normcommissie. Een aantal partijen heeft al besloten deel te nemen, waaronder verschillende brancheorganisaties, bedrijven, adviesbureaus en onderwijsinstellingen. Voor een breed gedragen Nederlandse inbreng is NEN op zoek naar meer markt- en overheidspartijen die willen deelnemen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Kosten van steeds complexere compliance kunnen omlaag
 Voorstel voor mondiale richtlijn Compliance programma’s
 Compliance en reporting integreren: bittere noodzaak
 Investeren in compliancy is goedkoper dan non-compliancy
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10