zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Haarlem en Amersfoort beste gemeenten om in te werken

21 januari 2013 - Haarlem is de beste Nederlandse gemeente om in te werken. Amersfoort staat tweede op de ranglijst, Middelburg neemt de derde plaats in. Arnhem scoort het laagst en is daarmee de minst aantrekkelijke gemeente voor werknemers. De ranglijst is samengesteld door Intermediair.

Voor de ranglijst heeft Intermediair gekeken naar de twintig grootste gemeenten van Nederland en naar Maastricht, Middelburg, Assen en Leeuwarden, de hoofdsteden van provincies die geen top twintig gemeente bevatten. Haarlem behaalt het maximale aantal punten op het gebied van de gemiddelde salarishoogte en de kwaliteit van leven. 



Amersfoort scoort maximaal op werkgelegenheid

Anton van Elburg, redactie coördinator Intermediair: "Veel werknemers laten de keuze voor een woongemeente afhangen van sociale factoren. Dit onderzoek laat zien dat er op het gebied van werkgelegenheid, salaris en de kwaliteit van leven grote verschillen bestaan tussen Nederlandse gemeenten. Als werknemer is het daarom verstandig ook deze factoren mee te nemen bij het zoeken naar een geschikte woonplaats."
 
Arnhem minst aantrekkelijke stad om te werken
Van de 24 onderzochte gemeenten is wonen en werken in Arnhem het minst aantrekkelijk. De werkgelegenheid is er minder goed, de lonen liggen er lager en de criminaliteit is hoger dan in andere gemeenten. Alleen de huizenprijzen zijn er gunstiger in vergelijking met Haarlem, zo blijkt uit het onderzoek. 

Over het onderzoek

De ranglijst kwam tot stand op grond van vier even zwaar wegende criteria: hoogte van salaris, werkgelegenheid, kwaliteit van leven en huizenprijzen. De Human Capital Group heeft gegevens aangeleverd over de salarisverschillen uit het Nationaal Beloningsonderzoek. Werkgelegenheidscijfers komen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), de gemiddelde prijs per vierkante meter komt van huizenzoeker.nl (TMG) en voor de score 'kwaliteit van leven' is gekeken naar de scores op de Ranglijst Beste Gemeenten 2012 die bureau Louter voor Elsevier maakte.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederland snakt naar het échte nieuwe werken
 Gemeenten betalen bijna kwart facturen nog steeds te laat
 Krimp treft kwetsbare buurten en burgers dubbel
 Blaricum opnieuw duurste woongemeente
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10