zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer topverdieners in publieke sector

10 januari 2013 - Maar liefst 2651 werknemers in de publieke en semipublieke sector verdienden in 2011 meer dan de toen geldende norm van 193.000 euro. Dat is een stijging van twintig procent ten opzichte van het jaar ervoor concludeert de Telegraaf. Hun gemiddelde salaris daalde wel met zeven procent, naar 218.783 euro.

Deze cijfers zijn afkomstig uit een rapport dat minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) vorige week openbaar maakte. 



Regels
Inkomens boven 193.000 euro waren volgens de toen geldende regels niet verboden. Wel moesten ze openbaar worden gemaakt. Zo verdiende oud COA-directeur Albayrak 273.000 euro en streek Nout Wellink, oud-directeur van De Nederlandsche Bank, een jaarsalaris van 407.000 euro op. 

Verdere verlaging
Sinds dit jaar mogen bestuurders niet meer verdienen dan 130 procent van een ministerssalaris, oftewel 228.599 euro. Niet-bestuurders mogen wel een hoger salaris krijgen, maar moeten dit dan openbaar maken. In de toekomst is het de bedoeling dat dat verder verlaagd wordt naar 100 procent van een ministerssalaris. 


Bron: Telegraaf
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Aantal corporatiebestuurders met topsalarissen flink gedaald
 ‘Topsalarissen slecht voor bedrijven, economie en samenleving’
 Topsalaris leidt niet tot meer winst
 Hoe lang incasseert de CEO nog een topsalaris?
 
 
reacties
 
Richard de Wit  |   | 
10-01-2013
 | 
11:58 uur
En dan nog te weten dat er bedrijven zijn die in Nederland zijn gestationeerd en hun systeem via de buitenlandroute laten lopen. Menig multinational heeft een salaris wat ver boven de norm uitkomt. Het is gewoon een internationaal probleem dat er wordt gegraaid.
Zolang de wet er voor kan zorgen dat dit soort figuren onaantastbaar zijn blijft het aanhouden. Hebberigheid van al deze figuren die ook nog eens bijfuncties hebben in RVB RVC en dergelijke zijn het grootgoed van graaigedrag. En men beurt het nog goed door te durven zeggen dat ze er voor werken. Alsof het laag verdienende volk de hele dag uit zijn neus zit te eten zeker. Ik weet nog wel een paar bestuurders die te lui zijn zelf 5 minuten naar hun zetel te lopen binnen een bedrijf met privé chauffeur en daar ook nog eens structureel te laat komen en te vroeg weg gaan. Krantje op kosten van het bedrijf en vergeet ook de lunch niet op kosten van het bedrijf. Stel je voor dat je iets zelf moet betalen wat de rest wel moet. De druk is veels te hoog op het normale volk en het lijkt er steeds meer op dat de middeleeuwen terug zijn.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10