zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkzoekende solliciteert 40 keer in half jaar

9 januari 2013 - De meeste werkzoekenden hebben in de afgelopen zes maanden meer dan 40 sollicitatiebrieven geschreven. Dat blijkt uit onderzoek van Jobbird.com op basis van een enquête onder werkzoekenden. Veel van de ondervraagden ergeren zich aan het feit dat ze vaak geen enkele reactie krijgen op hun sollicitatie.

32 procent van de ondervraagden heeft het afgelopen half jaar tussen de twintig en 40 sollicitatiebrieven verzonden. 23 procent van de ondervraagden stuurde een tot twintig sollicitatiebrieven. Geen reactie bij sollicitaties

Jan-Peter Cruiming, oprichter Jobbird.com: "Bij het UWV is er een sollicitatieplicht van vier sollicitatiebrieven per maand voor werklozen. De meeste werkzoekenden zijn dus actiever op zoek dan strikt noodzakelijk, met gemiddeld zeven tot acht sollicitaties per maand.
Ik snap de frustratie van werkzoekenden die geen reactie krijgen op hun sollicitatie. Het is voor de sollicitant leerzaam om te weten waarom ze zijn afgewezen." Cruiming geeft aan dat er voor de werkgever ook veel te halen valt. "Wanneer u een standaard antwoordbevestiging instelt, heeft de sollicitant al het gevoel dat u er aandacht aan besteedt. Daarnaast is het wel zo netjes dat u sollicitanten even laat weten dat de keuze niet op hen is gevallen, zij hebben er ook tijd in gestoken om te solliciteren".

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Meeste werkzoekenden al langer dan een jaar op zoek naar baan
 Sollicitiatie-ervaringen worden volop gedeeld
 Veel draagvlak videosollicitatie onder starters
 Het nieuwe solliciteren: niet voor hoogopgeleid talent
 
 
reacties
 
NumoQuest®  |   | 
9-01-2013
 | 
22:07 uur
Wij hebben intensief contact met werkcoaches en professionals die zich o.m. met re-integratie bezig houden. Het beeld dat wij telkens krijgen is dat men aanzienlijk meer moeite doet om aan een passende baan/opdracht te komen.

Er zijn twee verschillende werelden. De wereld van de opdrachten en de wereld der werkgevers. Er zitten tussen een opdracht/werkgever een aantal zeer dubieuze hobbels waarbij wij ons wel eens afvragen of de individuele opdrachtgever/HR specialist en recruiter wel weet waar die mee bezig is.

We zien een aanzienlijk percentage vacatures in doublures. Een aanzienlijk deel van die vacatures zijn domweg niet in te vullen omdat met meerdere disciplines klakkeloos maar in 1 FTE stopt.

Bij dit laatste vragen wij ons dan ook wat een HR manager of recruiters dan nog bezielt te stellen dat dat 'Talent' maar niet kan worden gevonden.

We zien ook dat er met regelmaat en aantoonbaar sprake is van windowdressing, spook vacatures en het vullen van een database.

En niet in de laatste plaats de bejegening van de professional. Kwaliteit staat en valt met Respect voor elkaar. Als professionals de moeite doen te reageren op een vacature, dan verdienen zij het met Respect te worden behandeld en te bejegend.

Een afwijzing, gegeven tijd en omstandigheden, om welke reden dan ook, mag gewoon kenbaar worden gemaakt. Vooral de oudere professional weet echt wel dat leeftijdsdiscriminatie schering en inslag is. Dat mag ook gewoon worden benoemd.

Immers, de politiek in Den Haag bezondigd zich daar stelselmatig aan door het stelselmatig te hebben over het grote aantal jonge werkelozen. Hoe zit het met het grote aantal senior professionals dat zonder baan zit en neem dan in de berekeningen ook eens het zzp bestand mee dat langer al geen opdracht meer heeft.

Respect begint bij jezelf, door het een ander toe te kennen en het ook te geven. Dat is het minste recht dat je een professionals, jong of oud, mag toekennen.
Trading East  |   | 
6-02-2013
 | 
14:09 uur
Het is inderdaad triest hoe met sollicitanten wordt omgegaan. Een bevestigingsmail is toch een kleine moeite?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10