zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meeste werkzoekenden al langer dan een jaar op zoek naar baan

27 december 2012 - Veel werkzoekenden zijn al langer dan een jaar op zoek naar een (nieuwe) baan. Dat blijkt uit onderzoek van Jobbird.com op basis van een enquête onder werkzoekenden. 41 procent van de ondervraagden blijkt al langer dan een jaar op zoek te zijn naar een baan. Van deze groep denkt een groot deel dat ze worden gediscrimineerd op basis van hun leeftijd en dat ze daarom niet worden uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken.

29 procent van de ondervraagden geeft aan al een half jaar tot een jaar op zoek te zijn naar een (nieuwe) baan. Twintig procent van de ondervraagden is drie tot zes maanden op zoek. Slechts negen procent is korter dan drie maanden op zoek naar een baan. Omscholing kan ouderen aan baan helpen
Cruiming erkent dat het voor ouderen niet altijd eenvoudig is om een plek te veroveren op de arbeidsmarkt. Toch zijn er wel kansen: "Ondanks de crisis zijn er genoeg branches waar men staat te springen om gekwalificeerd personeel. Doordat veel mensen niet over de juiste kwalificaties beschikken, ontstaat de situatie dat er meer dan een miljoen mensen thuis zitten, terwijl er aan alle kanten arbeidsimmigranten worden aangetrokken."
Cruiming adviseert de overheid & werkzoekenden dan ook om (nog) meer te investeren in omscholing. "De nadruk ligt nu nog teveel op terugkeren in het oude werkveld, omdat onterecht verwacht wordt dat daar de meeste kansen liggen. Maar veel functies zijn afgelopen tijd weg-geautomatiseerd zoals bijvoorbeeld het balie personeel bij de bank en veel administratieve functies. Door de werkzoekende te laten omscholen in bijvoorbeeld ICT, techniek of zorg, vergroot hij de kans op succes op de arbeidsmarkt enorm, wat een motiverend effect heeft."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Solliciteren is fulltime baan
 Werkzoekende wil niet verhuizen voor baan
 Latent werkzoekende durft niet van baan te wisselen
 Sollicitiatie-ervaringen worden volop gedeeld
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10