zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf soorten feestende medewerkers – plus tips voor deze types

28 december 2012 - De jaarlijks periode van kerstbomen, maretak, cadeautjes en klingelende belletjes kan van een normaalgesproken professionele en goedgemanierde werknemer een totaal ander mens maken. Hieronder vindt u vijf types waarmee u wellicht te maken krijgt, plus tips om ervoor te zorgen dat de sfeer feestelijk blijft als u zichzelf herkend in een van deze types. Speciaal opgetekend door 6minutes.be.

De niet zo onopvallende shopper 


Deze collega is goed voor de economie, maar draagt tijdens de feestdagen weinig bij aan de productiviteit van het bedrijf. Na een veel te lange lunchpauze waarin hij/zij in de winkelstraten op zoek gaat naar afgeprijsde artikelen en originele cadeaus, winkelt de schaamteloze koopjesjager de rest van de dag verder online. En hoewel deze niet zo onopvallende shopper zelf verantwoordelijk is voor al zijn onproductieve uren, vindt hij/zij het geen enkel probleem om de collega’s voor de extra werklast te laten opdraaien.
Bent u zo iemand? Houd uw geschenkenlijstje en uw werk gescheiden. Ook al is uw bedrijf tolerant als het om het gebruik van internet gaat, houd het binnen de perken en doe uw inkopen in uw vrije tijd zodat uw collega’s de extra werklast niet hoeven op te vangen.

De veelvuldige wenser en verhaaltjesverteller 
Kerst- en nieuwjaarswensen horen nu eenmaal bij de eindejaarsperiode en hoewel dit een aangenaam gebaar is, kent dit type geen grenzen. Medewerkers ontvangen voortdurend e-cards, geanimeerde filmpjes of leuke kerstcartoons. Hij/zij grijpt ook elke gelegenheid aan om een leuk kerstverhaal te vertellen en houdt er geen rekening mee dat de collega’s door deze vele verhalen onvoldoende geconcentreerd kunnen verder werken.
Bent u zo iemand? Verhalen vertellen op het werk en uw collega’s het beste toewensen kan zeer leuk zijn en een collegiale sfeer bevorderen, maar houd u een beetje in. In een bedrijf moet er nog steeds op de eerste plaats gewerkt worden. Probeer uzelf dus enige beperkingen op te leggen en een professionele balans te vinden tussen werken en een ontspannende tussenpauze.

Het opzichtige feesttype 
Dit type houdt in december geen rekening meer met de kledingvoorschriften van het bedrijf of de richtlijnen voor de kantoorinrichting. De kerstboom die er reeds weken voor Kerstmis staat, neemt alle plaats in op de werkvloer en de bureau werd getransformeerd in een oogverblindende massa engelenhaar en knipperende lichtjes. Dit type komt meestal naar het werk gehuld in trui met sneeuwman. Zijn collega’s kunnen bij het zien van dit overdreven schouwspel niet veel meer dan de ogen dichtknijpen en zich achter de oren krabben.
Bent u zo iemand? Natuurlijk is het leuk om de feestdagen te vieren en een vrolijke stemming op het werk te creëren , maar het is belangrijk, ook tijdens feestelijke periodes, om aan de normen van het bedrijf en de afdeling te blijven voldoen. Onthoud: alles met mate. 

Het feestbeest
 
Hoe ongedwongen de sfeer ook is, het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat u op het jaarlijkse kantoorfeest nog altijd op uw werk bent. De werkplaats is zeker niet de beste plek om helemaal los te gaan, maar het feestbeest denkt daar anders over. Hij/zij ziet het gezellig samenzijn niet als een kans om de interne banden aan te halen, maar verliest zich in opschepperij en allerlei gekkigheid. Logisch dus dat de volgende ochtend het hele bedrijf loopt te fluisteren over de betreurenswaardige capriolen van het feestbeest. Bent u zo iemand? Doe gerust mee op het kantoorfeest, maar laat u niet helemaal gaan. U hoeft echt niet de gangmaker te zijn om indruk te maken. Drink met mate en dwing anderen niet als zij niet willen drinken. Zorg dat u altijd een professionele houding aanneemt. 

De mopperaar
 
In tegenstelling tot de echte feestvierders in het bedrijf staat de eeuwige mopperaar bekend om zijn norsheid en ‘antifeestelijke’ houding. Met zijn vrekkige gedrag laat dit type duidelijk merken dat hij/zij niet in een stemming is om te vieren – en dat u dat ook niet mag zijn. Cynisch of sarcastisch grijnzend heeft de mopperaar overal wat op aan te merken. Het ergste is dat hij/zij niet eens in de gaten heeft hoe ongelofelijk irritant het constante gebrom, geklaag en geroddel kan zijn.
Bent u zo iemand? Sommige mensen houden nu eenmaal niet zo van feesten en daar is niks mis mee. Maar dat wil niet zeggen dat daarom niemand in een feestelijke stemming mag zijn. Vergeet niet dat goede intermenselijke vaardigheden zoals tact en diplomatie cruciaal zijn voor uw loopbaanontwikkeling.


Bron: 6minutes.be
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vier tips voor een geslaagde bedrijfsborrel
 Werk en privé hoogopgeleiden strikt gescheiden
 Zeven manieren om uw temperament in toom te houden
 Drinkt u ook teveel op de kerstborrel?
 
 
reacties
 
Femke Heemskerk  |   | 
13-04-2015
 | 
11:37 uur
Heb het artikel met plezier gelezen. Misschien bevind ik me alleen in feestelijke kringen maar de ''mopperaar'' kom ik gelukkig niet tegen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10