zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Leaserijder beknibbelt niet op prijs auto

24 december 2012 - De crisis heeft geen invloed op het aantal gereden kilometers per jaar. Het aantal kilometers wat door leaserijders gereden wordt, is de afgelopen vijf jaar vrijwel gelijk gebleven. Ook de gemiddelde cataloguswaarde van de auto’s die leaserijders kiezen, is vrijwel niet gedaald. Dit blijkt uit onderzoek van Business Lease Nederland onder een wagenvloot van 20.000 voertuigen.

Ondanks de inzet van steeds meer kleine, zuinige, en milieubewuste auto’s is de gemiddelde cataloguswaarde van leaseauto’s de afgelopen vijf jaar met nog geen 365 euro gedaald. Dick Cozijnsen van Business Lease Nederland: "Je zou denken dat er door de crisis minder kilometers worden afgelegd. Dit blijkt niet het geval te zijn. Wel zien wij een verandering in het gedrag. Automobilisten zijn zich steeds bewuster van de brandstofkosten en zoeken manieren om de kosten voor zichzelf en de werkgever zo laag mogelijk te houden, bijvoorbeeld door te tanken bij goedkopere tankstations en de bandenspanning op peil te houden." 



Elektrische auto steeds populairder

Uit het onderzoek blijkt ook dat de vraag naar elektrische auto’s toeneemt. Het aantal geregistreerde elektrische voertuigen is het afgelopen jaar verviervoudigd en de verwachting is dat deze stijging zich de komende jaren zal voortzetten. Veel van de huidige modellen hebben een hogere cataloguswaarde dan gemiddeld maar zijn aanzienlijk goedkoper in gebruik wanneer elektrisch wordt gereden. Hierbij is goed gebruik essentieel. "In het straatbeeld verschijnen steeds vaker oplaadpunten voor elektrische auto’s en er komen steeds vaker laadstations bij de leaserijder thuis. Door deze toename verwachten wij dat de elektrische auto in 2013 nog meer aan populariteit zal winnen," aldus Dick Cozijnsen.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemers krijgen meer inspraak in zakelijk vervoer
 Mannen houden geen rekening met milieu tijdens autorijden
 Leaserijder kiest voor technologisch gemak en entertainment
 Zakelijke rijders kiezen voor 14% bijtelling
 
 
reacties
 
David  |   | 
24-12-2012
 | 
16:54 uur
Men beknibbeld niet op de aanschafprijs maar gaat wel voor een auto met een lagere bijtelling. Althans zo doe ik het. Zo houd ik mijn luxe maar verlaag toch mijn kosten.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10