zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zes online back-up-trends voor 2013

21 december 2012 - Mozy identificeert zes trends die van belang zijn voor consumenten en bedrijven die online back-up overwegen in 2013. Van mobiele technologieën die een eind maken aan traditionele werkpatronen en 4G tot hybride backups en cloud. Hieronder staan de zes trends benoemd en uitgebreid uitgelegd.

1. Mobiele technologie maakt een einde aan de traditionele werkpatronen


Mobiele technologie biedt medewerkers en werkgevers meer flexibiliteit tijdens een werkdag en tornt daarmee aan de traditionele werkpatronen. De trend begon met de opkomst van het gebruik van e-mail buiten de werkplek. Dit heeft zich verder ontwikkeld en tegenwoordig kunnen medewerkers niet alleen maar zakelijk mailen, maar ook daadwerkelijk zelf werken aan documenten ongeacht tijd of plaats.
Flexibele werkpatronen stellen bedrijven in staat om snel en dynamisch problemen op te lossen. Recent onderzoek van Mozy laat zien dat mobiel werken tegenwoordig tweerichtingsverkeer is. Werkgevers begrijpen dat zij het beste uit hun deskundige medewerkers halen wanneer zij hun eigen tijd mogen beheren. Managers kunnen medewerkers nu flexibele werktijden bieden. Zij vertrouwen hen bij het uitvoeren van persoonlijke taken tijdens werktijd. In ruil daarvoor weten zij ook dat hun werknemers op afstand werken en voor hen beschikbaar zijn wanneer ze na werktijd nodig zijn. Bekijk de Nederlandse resultaten van het onderzoek hier. 

2. 4G LTE voedt de enorme groei van mobiele toegang tot data

Zoals de enorme groei in de verkoop van tablets de motor is geweest achter de groei van mobiliteit in de afgelopen drie jaar, zo zal 4G LTE deze groei verder stimuleren. Als mobiele netwerk operators een hoge bandbreedte tegen een betaalbare prijs kunnen leveren, zullen de laatste barrières voor mobiele toegang tot data verdwijnen. Natuurlijk zijn er een aantal problemen wat betreft de normen, licenties en de uitrol van de infrastructuur die moeten worden opgelost voordat dit echt een wereldwijde trend wordt. Echter, het leger van leidinggevenden dat al in bezit is van de 4G-compatibel iPhone5, is klaar om met deze apparaten aan het werk te gaan.

3. Beveiligingeisen stellen paal en perk aan gebruik van consumenten-apps binnen organisaties
Aangemoedigd door de ontwikkeling van consumerization van IT, hebben medewerkers consumenten-apps succesvol ‘binnengesmokkeld’ bij bedrijven. De eenvoud van deze apps, de uitgebreide functionaliteit en hun mogelijkheden om aan de directe behoefte van de werknemers te voldoen, zijn hiervoor belangrijke redenen. Echter, nu bedrijfsoplossingen aan een inhaalslag beginnen en IT-afdelingen worstelen met risico’s die komen kijken bij het gebruik van deze consumenten-apps door medewerkers, nemen steeds meer bedrijven in 2013 maatregelen om meer controle uit te oefenen.
Consumenten-apps die de sprong proberen te maken naar de zakelijke markt worden gedwongen om de beveiliging van hun producten te verbeteren door het bieden van functies als tweefactor-authenticatie. Anderen moeten hun plek afstaan aan oplossingen voor de zakelijke markt die dezelfde functionaliteit bieden en voldoen aan de compliance- en beveiligingseisen.

4. Markt voor online data back-up en online toegang groeit
In 2013 zien we dat online data back-up en online toegang voor steeds meer mensen binnen ondernemingen belangrijk wordt. Dit is het gevolg van het volwassen worden van het productaanbod enerzijds en de bewustwording bij bedrijven anderzijds. Dit heeft geleid tot een groeiende markt voor online back-up, precies op het moment dat producten uitgroeien tot zakelijke oplossingen. Met toepassingen als Active Directory-integratie en gebruikersgroepadministratie worden online back-updiensten interessanter voor grote organisaties. Tegelijkertijd bestaat er bij bedrijven de wens om back-up van de data van medewerkers op afstand uit handen te geven en dat maakt de markt rijp voor online back-up diensten.

5. Hybride back-up wordt de norm
Nu bedrijven beter begrijpen hoe ze optimaal profiteren van de voordelen van cloud computing, wordt 2013 het jaar waarin bedrijven de balans vinden tussen welke toepassingen het beste in de cloud tot hun recht komen en welke het beste on-premise kunnen worden geleverd.
Voor grote organisaties resulteert dit vrijwel zeker in een hybride omgeving waar cloud-oplossingen worden gebruikt voor teams op verschillende locaties en kantoren en on-premise oplossingen worden ingezet voor netwerk back-ups. Voor kleinere bedrijven is het aannemelijk dat cloud-oplossingen voor back-up van en toegang tot data, worden gebundeld met lokale opslagoplossingen voor archivering.

6. Cloud blijft een populair onderwerp
Hoewel de IT-industrie inmiddels moe kan worden van het modewoord ‘cloud’ zijn bedrijfsbrede cloud-implementaties nog relatief nieuw. Het besef en de adoptie zijn nog in de groeifase, maar de term dringt nu wereldwijd door tot het bewustzijn van consumenten en bedrijven. Naarmate de kennis over het onderwerp blijft groeien, krijgen klanten sneller door dat sommige producten mee willen varen op de golf van aandacht voor de cloud. Dit gaat leiden tot minder ‘cloudwash’ en meer tot het toepassen van echte cloud-diensten. De verwachting is dat tegen het einde van 2013 ‘de cloud’ nog steeds onderwerp van gesprek is.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Bedrijfsleiders worstelen met benutten van zakelijke kansen
 Tien MVO-managers op de shortlist voor titel ‘MVO Manager van het Jaar 2022’
 Jongeren missen begeleiding bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Mobiele informatie nauwelijke geback-upt
 Vijf informatiebeveiligingstrends voor 2012
 Goed IT-beheer kan ware crisis voorkomen
 Onvolledige backups steeds vaker oorzaak van dataschade
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Welke rechten heb je bij een arbeidsconflict?
reacties
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
top10
63 procent van de medewerkers voelt zich niet gehoord door de directie
Digitale dienstverlening Nederlandse overheid onvoldoende voor laagopgeleiden
Helft verwacht dat de economie komend half jaar alleen nog maar slechter wordt
Kwart Nederlanders wil meer rechten voor flexwerkers
De vijf opvallendste zomerklussen van jongeren
Eén op de drie tevreden werknemers overweegt andere baan
CIO worstelt met versnelling digitale transformatie
Het belang van IT-beveiliging is in de directiekamer doorgedrongen
91 procent kan zich in online gesprekken beter uitdrukken met emoji
Helft wil dit najaar vaker naar kantoor vanwege hoge energieprijzen
meer top 10