zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf informatiebeveiligingstrends voor 2012

17 januari 2012 - De trends op het gebied van de verwachte IT-ontwikkelingen in het komend jaar zijn bekend. Symantec Corp. presenteerde deze gisteren. Hieronder zet ze de vijf belangrijkste trends op het gebied van virtualisatie, back-up, informatiebeheer, disaster recovery en private cloud uiteen.


1. Toenemende onderlinge afhankelijkheid van fysieke en virtuele technologieën


Virtualisatieprojecten beginnen vaak klein en groeien uit tot grote onderdelen van de IT-omgeving. In 2012 gaan veel ondernemingen de VM-projectteams en -infrastructuur combineren met corporate IT. Dit benadrukt de behoefte aan fysieke en virtuele assets om als platform te kunnen samenwerken.
De dagen dat ondernemingen zich afzonderlijk storagebeheer- en back-upsoftware voor virtuele en fysieke servers konden permitteren zijn voorbij. De oplossing voor het beheren van deze complexiteit is het standaardiseren binnen de diverse platforms met tools die binnen de verschillende fysieke en virtuele platforms voor systeembeheer, beschikbaarheid, back-up, storagebeheer en security werken. Als gevolg hiervan zal security, storagebeheer en back-up van zowel de fysieke als virtuele assets de standaard worden. 

2. Back-up vecht terug in 2012

De markt voor back-up kan niet langer saai worden genoemd. Deze markt groeit snel. Wat voorheen werd gezien als een volwassen en langzame groeimarkt, laat deze markt nu indrukwekkende getallen zien. Back-up geïntegreerde VM-beveiliging, deduplicatie, snapshot-beheer, appliances en enkele belangrijke veranderingen aan het operationele model sturen deze verandering aan.
In 2011 zag Symantec de trend dat sommige organisaties voor shortcuts kozen bij back-up en archivering – zoals snapshots of failovers in plaats van daadwerkelijke back-ups, of door gebruik te maken van back-up-technologie in plaats van archivering. Snapshots zijn echter niet duurzaam of schaalbaar en als er data nodig is, is herstel niet eenvoudig. Het jaar 2012 zal grote tegenvallers kennen op het gebied van het terughalen van gegevens als organisaties geen holistisch back-up-platform installeren dat zich op zowel fysieke als virtuele omgevingen richt. Ook maakt dit het terughalen van informatie eenvoudiger voor IT-beheerders. 

3. Informatiebeheer wordt een positief modewoord

Informatie is de grote aanjager, en de grote vertrager afhankelijk van hoe er mee wordt omgegaan. Ondernemingen die in staat zijn controle te krijgen over de risico’s en kosten van het beschermen van informatie, maken het mogelijk nieuwe mobiele, social media en cloud-technologieën in te zetten. Deze organisaties kunnen beter integraal gebruik maken van de beschikbare informatie en daarmee hun concurrentiepositie versterken. Een slim informatiebeheer geeft deze ondernemingen weer de mogelijkheid de beste werknemers aan te trekken.
Ondernemingen die geen controle krijgen over hun gegevens en deze niet kunnen beschermen, vallen er ten prooi aan. Hun gebrek aan informatiebeheer belet de adoptie van nieuwe technologieën en zij zullen meer moeten uitgeven aan compliance en eDiscovery.
In 2012 brengen leveranciers archivering, eDiscovery, encryptie, back-up, voorkoming van gegevensverlies en andere security-technologieën samen om organisaties meer controle te geven over hun data. 

4. Moeder Natuur test rampenplannen organisaties nog vaker

In 2011 waren er aanzienlijk meer natuurrampen dan in voorgaande jaren. Symantec verwacht dat Moeder Natuur in 2012 doorgaat met het testen van de rampenplannen van organisaties. Onverwachte stroomuitval veroorzaakt door menselijk falen, systeemfouten en slechte planningen komen op de voorpagina van grote nieuwsbladen en vragen om spin doctors om de beschadigde reputaties weer te herstellen. De urgentie van organisaties om hun disaster recovery-plannen te implementeren is groter dan ooit tevoren.
Organisaties moeten hun zakelijke diensten van een meer holistische kant benaderen. Ze moeten sneller herstellen. Herstelprocessen moeten sneller worden geautomatiseerd en de afhankelijkheid van personeel verminderen. Ook moeten ze disaster proof worden. De vraag is of bedrijven hebben geleerd van de lessen van dit jaar of dit zelf moeten ervaren in 2012. 

5. Private cloud wordt geen cloud in a box

Cloud-oplossingen komen niet in een doos. U kunt niet hardware kopen en verwachten dat u ineens een cloud computing-omgeving hebt. Datacenter-managers die cloud-technologieën en virtualisatie hebben geïmplementeerd, hebben dit gedaan om zaken eenvoudiger te maken. Aan de basis van deze enorme overgang naar de cloud – zowel publiek als privaat – staan zakelijke voordelen waaronder schaalbaarheid, flexibiliteit, controle en meetbaarheid.
Cloud computing gaat steeds meer over de mensen en processen – een cultuurverschuiving over hoe organisaties IT en bestaande middelen, zoals servers, storage en mensen, inzetten. Om cloud-diensten te bieden, moeten organisaties de manier waarop zij IT kopen, IT consumeren en hoe ze IT organiseren, veranderen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Vier technologietrends die we de komende jaren steeds vaker gaan zien
 Twee derde organisaties in afgelopen jaar slachtoffer geworden van ransomware-aanval
 Meer dan een derde van de CMO's verliest talent aan concurrenten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Managers liggen niet wakker van security
 Acht tips voor het beveiligen van USB-apparaten
 Bedrijven verliezen vertrouwelijke informatie door verloren USB’s
 Gevoelige informatie moet beter beheerd worden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: E-mail Marketing Automation Trends 2022
Wat kun je in 2022 verwachten op het gebied van e‑mail marketing automation? Welke trends en ontwikkelingen ziet Spotler? En welke thema’s moet je dit jaar in de gaten houden om zoveel mogelijk succes te behalen met je organisatie?
Download het white paper
Lees verder
Kies als MT voor duurzame oplossingen; juist in de bouw
De kracht van buitenreclame blijft bestaan
reacties
Traditioneel kerstpakket populairste extra beloning  (1) 
Thuiswerkers klagen het meest over hoofdpijn, stijve nek en vermoeide ogen  (1) 
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (2) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (2) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
top10
Wat verandert er straks door de ‘Wet betaald ouderschapsverlof’?
Bedrijven gaan cyberslag aan in 2022
Vijf strategieën om de leertijd van je medewerkers te maximaliseren
Betere balans tussen werk en privé is goed voornemen nummer één
60 procent IT-securityspecialisten vindt ransomware en terrorismedreigingen vergelijkbaar
Duurzaamheidsmanagers hebben een boeiende baan met toekomstperspectief
Grootste uitdaging IT-afdelingen is digitale transformatie en behoud van technisch talent
Werkend Nederland gaat er minimaal op vooruit
Meeste finance afdelingen beschikken slechts over beperkte digitale basis
Global Networking Trends report: NaaS steeds populairder
meer top 10