zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer noemt ICT-middelen werkgever verouderd

18 december 2012 - Bijna een derde (31 procent) van de werknemers in Nederland omschrijft de ICT-middelen van hun werkgever als verouderd en een obstakel voor Het Nieuwe Werken (HNW). Deze werknemers vinden dat hun werkgever te langzaam reageert op ICT-ontwikkelingen en –innovaties. Een derde (33 procent) meer zeggenschap over de hard- en software die de werkgever beschikbaar stelt.

Bijna een derde van de werknemers (29 procent) denkt efficiënter te werken met een grotere keuze aan software en hardware. Bijna een kwart (22 procent) zou liever een jaarlijks IT-budget krijgen om zelf hard- en software aan te schaffen. Zoals verwacht geven meer mannen (41 procent) dan vrouwen (21 procent) aan dat ze meer invloed willen hebben op het IT-budget. Dit zijn een paar bevindingen van het Bring Your Own Device-onderzoek (BYOD) van de BSA | The Software Alliance in Nederland, dat werd uitgevoerd door Team VierBYOD steeds populairder
Met de brede beschikbaarheid van smartphones en tablets is het niet verwonderlijk dat BYOD steeds populairder wordt onder werknemers. Al meer dan een op de tien Nederlandse werknemers gebruikt zijn eigen smartphone, laptop of tablet voor het werk. Dit brengt echter ook risico’s met zich mee, zoals het gebruik van illegale software voor zakelijke doeleinden. In Nederland is de werkgever verantwoordelijk voor de software die wordt gebruikt voor het werk, zelfs de software waar het bedrijf geen controle over heeft. Als gevolg hiervan ontwikkelen meer en meer bedrijven beleid om deze trend te beheersen en controleren. 

BYOD-beleid
"Werkgevers kunnen deze opkomende BYOD-trend niet negeren. Om de beveiligingsbedreigingen te beperken, zoals werknemers die illegale software gebruiken op hun eigen apparaten, moet een bedrijf een eigen BYOD-beleid formuleren. Het is beter om de regie te nemen over deze trend en richtlijnen op te stellen voor de hele organisatie," zegt Julian Swan, Marketing Compliance Director van de BSA. "Illegale software stelt bedrijven bloot aan aanzienlijke veiligheids-, financiële en reputatierisico’s, omdat het vaak virussen en andere malware bevat. Hierdoor ontstaat het gevaar van identiteitsdiefstal, datalekken en andere criminele activiteiten. Daarom is het cruciaal voor werkgevers om software als een strategisch bedrijfsmiddel te beschouwen, of het nu eigendom is van het bedrijf of van de werknemer. Gedegen Software Asset Management kan deze risico’s voorkomen." 

Het onderzoek

De BSA gaf opdracht tot dit onderzoek, dat werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Team Vier. Meer dan 400 mensen in Nederland met een kantoorbaan werden geïnterviewd. Voor de BSA is BYOD een interessant fenomeen, omdat het vragen opwerpt over wie verantwoordelijk is voor een apparaat, inclusief licentiebeheer. Het onderzoek werd gedaan via internet.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Het effect van het coronavirus op financiële resultaten
 Coronavirus vertraagt zonne-energie projecten in Nederland
 Kwart krijgt nooit complimenten op het werk
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf BYOD-tips voor extra veiligheid
 BYO is geen keuze
 Eén op de drie Europese organisaties weigert BYOD te implementeren
 Empowering users grootste effect op BI in 2012
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
De meest belangrijke bedrijfsverzekeringen op een rijtje
Geld lenen als zelfstandige, hoe zit dat?
reacties
Voorziet u de consequenties van verkeerde kernwaarden voor uw bedrijf? (3) 
Vermoeidheid en concentratieverlies door kantoortuin leidt tot verzuim (1) 
Bejaarde consumenten zijn gat in de markt (1) 
Vier tips om het vertrouwen van de klant te winnen (3) 
Emotionele gezondheid wordt nog te vaak vergeten door werkgevers (3) 
'Cybersecurity moet een schoolvak worden' (1) 
De vier belangrijkste betaaltrends om naar uit te kijken in 2020 (1) 
top10
Vermoeidheid en concentratieverlies door kantoortuin leidt tot verzuim
Vier tips om het vertrouwen van de klant te winnen
Voorziet u de consequenties van verkeerde kernwaarden voor uw bedrijf?
Wereldwijde groei aan cyberdreigingen
Vier kansen in process excellence die u in de gaten moet houden
Werkende Nederlander ergert zich aan overvloed vergaderingen
Meer beveiligingslekken in 2019 ondanks toename security-uitgaven
Tien procent toename in ransomware-aanvallen
Smartphonebezitter heeft 13,5 uur nodig voor lezen algemene voorwaarden
Wat voor leiderschap vraagt een innovatieve organisatie?
meer top 10