zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf tips om de heks op het werk te overleven

24 oktober 2012 - Vrouwen kunnen het elkaar behoorlijk lastig maken. We hebben op school allemaal wel pestkopjes gekend en er bestaat een kans dat u dezelfde types nu op de werkvloer tegenkomt. De Amerikaanse consultant Gabriela Cora geeft op 6minutes.be tips om te overleven wanneer een destructieve vrouw de werksfeer probeert te verzieken.

 De destructieve vrouwen denken dat ze hun ondermijnend gedrag zullen wegkomen, gewoon omdat hen dat altijd al is gelukt. Ze proberen anderen te domineren door hen te kleineren en te terroriseren, ze zijn achterbaks en zetten mensen tegen elkaar op. Toch blijven ze paranoïde over hun eigen loopbaan en vrezen ze dat anderen hen onderuit zullen halen. Zodra ze hun greep op de omgeving verliezen of zich kwetsbaar opstellen, is dat ook precies wat er gebeurt. De werkomgeving is hun houding immers meer dan zat. 



Vijf tips
Voor het geval u op het werk met een hardnekkig geval zit opgezadeld, heeft Cora in Psychology Today vijf tips. Net zo goed toepasbaar op heksen van mannen overigens! 

1. Doe uw best om een positieve omgeving te creëren

Op die manier haalt u het beste uit de mensen die u omringen. Focus u op het goede en houd scepsis of ironie achterwege. 

2. Bemoei u uitsluitend met uw eigen zaken

Het is moeilijk om een negatieve omgeving te negeren. Maar het is uw enige kans om zelf te presteren en u te ontwikkelen. Meegaan in de negatieve spiraal is alleen maar tijdverlies en slecht voor uw eigen loopbaan. 

3. Werk samen met waardevolle mensen

Concentreer u op wat u met hen kunt bereiken. Het lijkt verleidelijk om u aan de kant van een 'machtig' iemand te scharen, maar wees er dan wel zeker van dat de autoriteit op integriteit en waarden is gebaseerd en niet op angst. 

4. Houd u afzijdig

Negatieve leiders hebben negatieve eigenschappen als een laag zelfbeeld, narcisme, paranoia en heftige stemmingswisselingen. Het zijn die karaktertrekken die hen onderuit zullen halen ook al loeren ze voortdurend op anderen. Het best kunt u zich afzijdig houden, ze delven hun eigen graf wel. 

5. Zoek alternatieven

Gooi negatieve personen uit uw team en zoek iemand anders. Bent u medewerker en heeft u een negatieve manager, zoek dan ander werk.


Bron: Womanmatters.be
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Glazen plafond is niet het enige obstakel voor vrouwen
 Slecht gevoel over werksfeer belangrijkste afhaakreden bij sollicitatie
 Mentor helpt vrouwen naar de top
 Mannelijke manager krijgt de voorkeur
 
 
reacties
 
walther kok  |   | 
25-10-2012
 | 
10:04 uur
Stuur haar of hem eens langs de Heksenwaag in Oudewater (www.heksenwaag.nl). Dan zal ongetwijfeld blijken dat we uiteindelijk steeds met een normaal mens te doen hebben die ondanks alle onhebbelijkheden het beste als zodanig benaderd en behandeld kan worden
C Both  |   | 
25-10-2012
 | 
10:05 uur
Want een onzin. Zonde van de tijd om dit te lezen. Ik snap niet dat managers online dit plaatst. Zijn ze nu zover gezakt.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10