zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer moeders maken carrière maar missie nog niet voltooid

1 oktober 2012 - Lof viert haar vijfjarig bestaan deze maand met het Lof Live congres met het thema: Hoe willen we werken in de toekomst? Key Note speaker op het congres, Dr. Ellen Kossek, Associate Director of the Center for Work, Family, Health zal spreken over worklife flexibility in de toekomst. Wiebe Draijer, de nieuwe voorzitter van de SER, zal de Loflist van beste werkgevers in ontvangst nemen en de fototentoonstelling 'Moeders met macht' openen.

Onze manier van leven, hoe we met elkaar omgaan en hoe we werken is de afgelopen jaren enorm veranderd. Het vraagt ons tot een nieuwe visie op werken. Hoe kunnen we organisaties inspireren om werknemers autonomie te bieden, hun talenten te ontwikkelen, en tot nieuwe samenwerkingsvormen te komen? Lof brengt alle stakeholders bij elkaar tijdens het Lof live congres 'Co-create the future of work' op 5 oktober.


Ellen Kossek zal spreken over het verband tussen worklife voorkeuren, welzijn en productiviteit en de vraag hoe u strategische veranderingen in organisaties kunt doorvoeren om duurzaam te kunnen werken in de toekomst. Wiebe Draijer, de nieuwe voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER), zal ingaan op flexibilisering van de arbeidsmarkt en het belang van een hogere arbeidsparticipatie van (top)vrouwen. Daarnaast zijn er tijdens het event interactieve sessies op het gebied van worklife. 

Vrouwelijk leiderschap heeft de toekomst

Vorige week nog werd The Dutch Female Board Index door Mijntje Lückerath, hoogleraar Corporate Governance, gepresenteerd. Mijntje Lückerath: "Eindelijk was er goed nieuws over de aanwezigheid van vrouwen in de top van het bedrijfsleven te melden. Ondernemingen raken steeds meer bewust van de meerwaarde van diversiteit voor de onderneming, haar werknemers en haar producten. Maar we zijn er nog niet. Uitdagingen blijven het veranderen van de organisatiecultuur en het vergroten van het aantal vrouwelijke rolmodellen. De Loflist draagt bij aan het zichtbaar maken van de leiderschapsvisie, de bedrijfscultuur en worklife regelingen. Als je mensen goed faciliteert op worklife, blijven ze op een hoog ambitie niveau aan de slag." 

Loflist van beste werkgevers

Om de doorstroom van vrouwen te bevorderen en worklife ambities mogelijk te maken presenteert Lof voor de vijfde keer de Loflist van beste werkgevers op het gebied van worklife. Dit jaar deden 54 Nederlandse werkgevers mee aan de Loflist 2012. Wiebe Draijer zal op 5 oktober de Loflist 2012 in ontvangst nemen. 

Fototentoonstelling 'Moeders met Macht'

Fotograaf Anette Brolenius heeft een prachtige portretreeks van machtige moeders gemaakt. Deze reizende tentoonstelling start op het Lof live event omdat het de beeldvorming verandert van moeder én carrièrevrouw. Wiebe Draijer zal de tentoonstelling openen. 

Lof missie nog niet voltooid

In oktober 2007 werd Lof magazine voor moeders met ambitie opgericht, om te laten zien dat de combinatie moederschap en carrière mogelijk is. Jolanda Holwerda, oprichter en directeur van Lof: "Lof is vijf jaar geleden ontstaan met als doelstelling meervoudige ambities van vrouwen in the spotlight te zetten en daarmee een cultuurverandering tot stand te brengen. Dit doen we samen met werkgevers, werknemers, overheid en sociale partners. De komende vijf jaar willen wij worklife integration werkelijk realiseren zodat mannen en vrouwen samen tot hun volledige ontwikkeling komen en hun ambities kunnen waarmaken. Niet alleen in werk en het maken van carrière, maar ook in het gezinsleven en de maatschappij."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Waarom spraakgestuurde apparaten de customer journey transformeren
 Arbeidsmarkt werkt door in loonafspraken
 Leaserijder rijdt langer door op winterbanden
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Glazen plafond is niet het enige obstakel voor vrouwen
 Vaders willen alles behalve parttime werken
 Kinderen krijgen verandert blik op werk het meest
 Werkende moeder is goed voor kind
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 631 232 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
reacties
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa (1) 
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto (1) 
Bouw en civiele sector groeien fors  (1) 
Vrouwen overheersen mannen bij online aankopen (1) 
Een op drie werknemers shopt online tijdens werktijd (1) 
Zes inspirerende ideeën voor een geslaagd bedrijfsuitje (1) 
Hybride ZZP’ers zijn waardevolle arbeidskrachten (1) 
top10
Papieren data vaak vergeten bij nieuwe privacywet
GDPR: geen obstakel voor gepersonaliseerde klantervaringen
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa
Waardering draagt in grote mate bij aan bevlogenheid onder verpleegkundigen
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto
Vijf tips om de juiste cloudprovider te vinden
Vijf essentiële aandachtspunten voor IoT-analyse
Data science essentieel voor toekomstvaste verzekeraar
Proberen klanten die vroegtijdig om prijzen vragen u uit te knijpen?
Genomineerden DDMA E-mail Campagne 2018 bekend
meer top 10
vacatures
meer vacatures