zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Organisatiecultuur belangrijkste reden voor zoektocht nieuwe baan

21 september 2012 - Het is erg belangrijk voor werknemers dat ze zich op hun plek voelen in een organisatie. De helft van werkzoekend Nederland zegt namelijk een nieuwe baan te zoeken, als de organisatiecultuur niet bij hen past. Daarnaast geeft ruim een derde (35 procent) van de werkzoekenden aan dat wanneer de inhoud van de functie niet aansluit, dit een reden is om verder te gaan kijken.

29 procent noemt een lange reisafstand als belangrijke reden. Dat blijkt uit onderzoek van Unique onder ruim 3.000 werkzoekenden. Gebrek aan doorgroeimogelijkheden
In het onderzoek komt verder naar voren dat gebrek aan doorgroeimogelijkheden ook een reden is om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. 28 procent zegt zich te oriënteren op een andere werkgever wanneer er bij de huidige organisatie geen ruimte is voor groei. Tot slot noemt een kwart van de werknemers (26 procent) het salaris als reden om een andere baan te gaan zoeken. Raymond Puts, algemeen directeur van Unique: "Hoewel werkzoekenden beseffen dat het niet eenvoudig is om een nieuwe baan te vinden in deze economisch lastige tijden, zijn ze heel duidelijk over wat zij belangrijk vinden aan een nieuwe werkgever. Wanneer de organisatiecultuur niet aansluit, gaan werknemers op zoek naar iets anders." 

Infographic en sollicitatietips
Evenals vorig jaar zijn een aantal belangrijke resultaten van dit onderzoek vormgegeven in de infographic ‘Wat iedere werkgever moet weten’. Om werkzoekenden de helpende hand te bieden heeft Unique recruiters van bekende bedrijven gevraagd naar hun beste sollicitatietips. Deze tips zijn gebundeld in een whitepaper die gratis is te downloaden.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Belgische sollicitanten peilen werksfeer actief
 Egoïsme en wantrouwen belemmeren teamresultaat
 Zorgzame organisatiecultuur komt het meest voor in Nederland
 Communicatie en cultuur spelen rol bij fouten in werk
 
 
reacties
 
Thomas van Beem  |   | 
21-09-2012
 | 
10:00 uur
Het probleem is dat organisatiecultuur niet in de zoekmachines van banensites is opgenomen. In een advertentie wordt weliswaar vaak een beschrijving gegeven van de cultuur binnen een organisatie (zei het vaak wat veralgemeniseerd), en dat werkzoekende hun voorkeuren kunnen geven, maar matchen van persoonlijkheid en cultuur is meestal geen sprake.

Bij MyRecruiter is persoonlijkheid en ambitie net zo belangrijk in de match als kennis en kunde. We wegen deze factoren mee in de matchscore.

op 1 november komen we met een nieuw systeem (intelligent matching) die nog meer rekening houdt met persoonlijke voorkeuren.
Wij hopen hiermee tegemoet te komen aan de wensen van werkzoekende om meer aansluiting te vinden in cultuur van een onderneming.l

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10