zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Daling huizenprijzen nog niet ten einde

14 augustus 2012 - Economen van de Rabobank verwachten dat de huizenprijzen in 2012 gemiddeld met vijf procent dalen en in 2013 nog eens vier procent. Huizenprijzen van bestaande koopwoningen daalden in het tweede kwartaal met 1,8 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2012. Verder nam het aantal te koop staande woningen toe, terwijl het besteedbaar inkomen van kopers juist afneemt. Dit schrijft de Telegraaf.

In totaal wisselden ongeveer 35.000 woningen van eigenaard, ruim zeventien procent meer dan in het eerste kwartaal. Deze toename werd vooral veroorzaakt door onzekerheid over een eventuele verhoging van de overdrachtsbelasting per 1 juli.


De Rabo-economen verwachten dat dit jaar 113.000 woningoverdrachten plaatsvinden en voorzien een daling van het aantal verkopen in het derde kwartaal. De laatste maanden van het jaar zullen juist meer mensen een huis kopen om hervormingen die op 1 januari 2013 gepland staan voor te zijn. 

Al drie jaar dalende prijzen

Inmiddels dalen de huizenprijzen al meer dan drie jaar. Dat is net zolang als in begin jaren ‘80. Toen daalden door de oplopende hypotheekrente de prijzen met 34,8 procent aanzienlijk sneller ten opzichte van de 12,3 procent nu. Maar in tegenstelling tot 30 jaar geleden is het volgens de Rabobank nu onwaarschijnlijk dat prijsdalingen na ruim drie jaar voorbij zijn. Dit komt onder meer door de zwakke economie, onzekerheid over de hypotheekrenteaftrek, het werk en de koopkracht door bezuinigingen.


Bron: Telegraaf
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Potentiële huizenkopers laten zich leiden door andere drijfveren
 Nederlander weer bereid om te verhuizen voor baan
 Vereniging Eigen Huis blij met belastingmaatregel
 Nederlander heeft hoogste woonschuld
 
 
reacties
 
Ron  |   | 
15-08-2012
 | 
15:09 uur
Ik heb het geluk gehad om hel recent mijn huis te verkopen, zodat ik nog winst heb behaald en niet met een restschuld blijf zitten op mijn oude dag.
Veel gezinnen komen in de moeilijkheden en moeten ver onder de prijs d.m.v. een gedwongen verkoop hun huis verkopen. En wanneer we nog meer onze oren naar de Europese Commissies laten hangen, reken dan maar op een waardevermindering van 30% in de komende vijf jaren. Banken waren en zijn nog steeds medeverantwoordelijk aan deze crisis, sterker ze hebben deze veroorzaakt. Dus bedankt Rabobank voor dit fijne verhaal.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10