zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Waarom er vroeger geen burn-out was en nu wel

24 juli 2012 - Vroeger hoorde u nooit over burn-out en nu stijgt het aantal burn-outgevallen gigantisch. Uit recent onderzoek van arbodienst 365 blijkt dat burn-out met elf procent is toegenomen in 2011 ten opzichte van 2010, zo stelt Nell van de Ligt van Ligtpunt. Ze gaat in op de ‘geschiedenis van de burn-out’ en wat er in de loop der tijd veranderd is met betrekking tot dat onderwerp.

Begin jaren 70 werd de term ‘burn-out’ in Amerika door psychoanalyticus Herbert J. Freudenberger geïntroduceerd. Hij stelde vast dat zeer toegewijde, betrokken en enthousiaste medewerkers van hulporganisaties om onverklaarbare redenen binnen één jaar veranderden in onverschillige, gedesillusioneerde en afstandelijke hulpverleners met een scala aan klachten. 


Tegenwoordig weten we dat er een burn-out kan ontstaan nadat er langdurige blootstelling aan stress op het werk is geweest. Er zijn bepaalde risicovolle beroepsgroepen, maar uiteindelijk kan iedereen een burn-out krijgen. 

Veel geld
Burn-out kost de samenleving heel veel geld. Door TNO worden de jaarlijkse kosten van de gevolgen van werkstress en burn-out geschat op ongeveer vier miljard euro.
Het punt is dat er een aanleiding moet zijn in de samenleving voor het ontstaan van burn-out. In het samenspel tussen mens en maatschappij moet er iets veranderd zijn, zodat deze relatief ‘jonge’ ziekte heeft kunnen ontstaan. 

Wat is er veranderd?
Van de Ligt: "Laten we gaan kijken naar wat er veranderd is in onze samenleving wat betreft werkbelasting, waardoor we meer te weten kunnen komen over oorzaken van burn-out. Als we oplossingen zoeken, moeten we eerst de achtergronden en oorzaken weten. Een valkuil is dat burn-out wordt gezien als een modeziekte. Sommige mensen vinden burn-out, net als ADHD, Multi-Sclerose of andere nieuwerwetse termen een modern begrip en nemen deze ziektes niet serieus. Maar dan wordt het feit dat mensen ziek zijn, de kosten en het hele probleem ontkend. Daarbij wordt de mogelijkheid om oplossingen te zoeken voor dit probleem tevens weggenomen. Er duiken steeds nieuwe ziektes op in de samenleving, dat is een feit." 

Drie veranderingen

Wat zijn de drie belangrijkste veranderingen in de laatste 40 jaar, waardoor burn-out kan ontstaan: 

1. Er heeft, in een relatief korte tijd, een verschuiving plaatsgevonden van handarbeid naar hoofdarbeid. In deze tijd wordt er veel meer met het hoofd dan met de handen gewerkt. Door met name de vooruitgang van de technologie en door de automatisering van uitvoerende taken, wordt er meer bestuurd dan uitgevoerd. Het gebruik van de computer (sinds 25/30 jaar in Nederland) versterkt dit nog eens. 

2. Mentale, sociale en emotionele belastbaarheid in het werk is enorm toegenomen. Werk is intensiever geworden en de druk is toegenomen omdat er een groter beroep gedaan wordt op de persoon. Er moet veel meer worden samengewerkt, overlegd, vergaderd, gepland en opgelost. Ga zo maar door. Daarbij is iedereen vrijwel ieder moment van de dag beschikbaar via de mobiele telefoon. 

3. Het gezinsplaatje, het thuisleven is veranderd. Er wordt na werktijd ook nog inzet verwacht. Vroeger waren er rolpatronen. Moeder deed het huishouden en pa kwam tot rust na vermoeide arbeid buitenshuis. Nu zijn er thuis, als man en vrouw, minder rust - en ontspanningsmomenten. Er liggen naast het werk zorgtaken en/of huishoudelijke taken te wachten. 

Minder rustmomenten
Kortom, burn-out is een nieuwere ziekte die ontstaan is, omdat de werkbelasting ten opzichte van vroeger veranderd en toegenomen is, maar ook omdat het gezinsleven anders wordt ingevuld. Er zijn minder rust- en ontspanningsmomenten. Het is dus belangrijk werk en privé goed af te stemmen, anders ligt overbelasting of zelfs een burn-out op de loer. 

Vraag het gratis e-boek "7 tips om ziekteverzuim door stress en burn-out te voorkomen" aan op www.ligtpunt.nl.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Klant niet op één bij CFO
 Populariteit Rijksmuseum schiet omhoog
 Keuze tips voor de smartphone van de zaak
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Burn-out en schaamte: onlosmakelijk verbonden
 Burn-out genezen? Ongezond werkgedrag aanpakken!
 Drie tips om kritisch naar uzelf te kijken en burn-out te voorkomen
 Burnout: een gezonde reactie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De éénjarige opleiding tot Qualified Bedrijfskundige
Leer bedrijfskundige kennis integraal toe passen in complexe en continu veranderende situaties. Een unieke opleiding waar aandacht is voor kennis, vaardigheden én jouw persoonlijke ontwikkeling! Start 29 oktober, download nu de brochure!
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Stuur je medewerkers veilig en voordelig de weg op
Belang van een goede werkgeversverklaring
Waar voldoet een goede website voor jouw bedrijf aan?
De juiste planning voor een feilloze bedrijfsverhuizing
reacties
Hoe kunt u slaaptekort van uw medewerkers oplossen? (1) 
De klant is koning, maar is uw medewerker dat ook?  (1) 
Ultieme teambuilding: met het team op vakantie (1) 
HR-beslisser: starters met traineeship mogen meer verdienen dan starters zonder (1) 
De hoge werkdruk grootste probleem in organisaties (1) 
Luieroorlog lijkt voorbij (1) 
Autovakantie: spannendste situaties en grootste irritaties (1) 
top10
Zeven tips voor sneller burn-out herstel (video)
Vijf slimme manieren die u helpen uw concurrenten te overtreffen
Nieuwe tech tools die uw wervingsproces kunnen moderniseren
Vijf fabels over het hergebruiken van software
Ruim 220. 000 mensen werken niet vanwege zorgtaken
Hoe weet u of iemand over de juiste mindset beschikt?
Het recept voor de ideale vacature
Bijna net zoveel vacatures als werklozen
Economisch beeld fractie minder gunstig
Duitse graadmeter: wereldwijde recessie zet door
meer top 10