zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Piek werkloosheid verwacht in in 2014

16 juli 2012 - De ramingen voor de werkloosheid tijdens de grote recessie van 2008-2009 waren somber. De uiteindelijke stijging viel mee. Aan de vooravond van die recessie was de arbeidsmarkt krap en de verwachting was dat de recessie van korte duur zou zijn. Dit in combinatie met de gezonde financiële huishouding van veel bedrijven, leidde er toe dat veel gekwalificeerd personeel werd ‘gehamsterd’. Bij de milde recessie in de tweede helft van 2011 was dit anders.

Direct in het derde kwartaal van 2011 steeg de werkloosheid aanzienlijk, niet door veel ontslagen maar door een duidelijke toename van aanbod van arbeidskrachten. Het aantal werkzame personen steeg zelfs met 50.000, maar dit stond volledig in de schaduw van het extra aanbod van nieuwe werkzoekenden. Er verloren feitelijk niet meer mensen hun baan, maar nieuwkomers op de arbeidsmarkt (jongeren tot 25 jaar) deden de werkloosheid stijgen. 



Werkloosheid bereikt piek pas in 2014

De trend van de werkloosheid is stijgend. De beperkte groei in het eerste kwartaal van 2012 en de voortekenen voor de rest van 2012 zijn dusdanig dat de trend niet gekeerd zal worden. Door de zwakke ontwikkeling van de productie zal de vraag naar arbeid in de marktsector verder dalen en de werkloosheid verder stijgen. Wel zal er door de zwakke conjunctuur een ontmoedigingseffect optreden bij het aanbod van arbeid. Voor jongeren kan dit bijvoorbeeld inhouden om te kiezen voor een vervolgstudie in plaats van de arbeidsmarkt te betreden. Onder invloed van de ombuigingsmaatregelen zal de economische groei aan de lage kant blijven. Voor 2013 verwacht ABN AMRO een economische groei van 0,75 procent, die in de jaren daarna licht kan versnellen. De werkloosheid zal in 2014 zijn piek bereiken rond de 7,5 procent van de beroepsbevolking (dit correspondeert met 6,5 procent volgens de internationale definitie). 

Faillissementen naar record in 2012
In tegenstelling tot de werkloosheid viel het aantal faillissementen tijdens de ‘grote recessie’ niet mee. Aan de vorige ´faillissementscyclus´ vallen een aantal zaken op. Voor de meeste sectoren duurde de periode van toename van het aantal faillissementen 21 maanden. De Horeca is daarbij een uitschieter. Onder invloed van de al maar afnemende volumes, nam het aantal faillissementen in deze sector over een periode van maar liefst 35 maanden toe. Ook de toename van het aantal faillissementen (van dal tot piek) was met 130 procent in deze sector het grootst.
De faillissementsvooruitzichten voor 2012 zijn niet gunstig. De omzetverwachtingen voor een meerderheid van de sectoren is negatief. In het najaar speelt voor consumentgerelateerde sectoren het probleem van de BTW-verhoging die doorberekend moet worden. Financiële ratio's zullen onvermijdelijk verslechteren. ABN AMRO verwacht in 2012 een toename van het aantal faillissementen met twintig procent.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Crisis tempert verwachtingen jongeren over arbeidsmarkt
 Nederlanders bezuinigen nu meer dan vijf jaar geleden
 De vijf grootste misverstanden over ontslag
 Huidige economische crisis, een wetmatigheid?
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10