zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Oefen gratis uw videosollicitatie

10 juli 2012 - Steeds meer werkgevers nodigen kandidaten uit voor een online videosollicitatie. Een gesprek per webcam scheelt zowel werkgever als kandidaat vaak onnodige reistijd en agenda stress. Voor veel kandidaten is het echter de allereerste keer dat ze op deze manier een sollicitatiegesprek voeren. Goed nieuws, u kunt dit gesprek nu gratis voorbereiden op videosolliciteren.nl.

Cammio.me is samen met Sollicitatietools.nl een website gestart waar kandidaten hulp krijgen bij hun voorbereiding, kunnen oefenen en eenvoudig onderling ervaringen kunnen delen. Doel is sollicitanten op deze manier beter voor te bereiden op hun eerste online videosollicitatie om zo een betere indruk van henzelf achter te kunnen laten. Walter Hueber, mede-initiatiefnemer van videosolliciteren.nl en directeur van Cammio.me: "We merkten dat het voor vrijwel alle kandidaten de eerste keer was dat ze een videosollicitatie hadden. Tegelijk geven de meeste werkgevers maar beperkt voorlichting en zijn kandidaten hierdoor aangewezen op informatie van product websites. Er zijn inmiddels zoveel verschillende vormen van videosolliciteren dat de kandidaat maar moeilijk onderscheid kan maken. Voor veel mensen is daardoor zo'n eerste videosollicitatie best wel spannend." 



Geen ervaring
Uit onderzoek in 2012 onder 126 bezoekers van carrièrebeurs CareerEvent en SkillsMasters, bleek dat slechts zestien procent van de werkzoekenden wel eens een videosollicitatie heeft gehad. Tegelijk heeft meer dan 75 procent van de respondenten wel ervaring met video via applicaties zoals Skype of Facetime. Ervaring met video per webcam is er dus wel, maar niet in de context van een sollicitatie. Kandidaten hebben een voorkeur voor live videosollicitaties (87 procent), waarbij ze een één op één gesprek hebben met een recruiter, boven een geautomatiseerde sollicitatie waarbij ze (video)vragen eenzijdig met video opnames beantwoorden. Als belangrijkste voordeel noemden respondenten de beperking van de reistijd en als belangrijkste nadeel dat een videosollicitatie niet persoonlijk genoeg zou zijn. 

Vormen en vragen
Op videosolliciteren.nl kunnen kandidaten zien welke verschillende vormen van videosollicitaties er zijn. Worden ze uitgenodigd voor een live gesprek of kunnen ze een aantal vragen met een video opname beantwoorden? Ze krijgen tips over het instellen van geluid, webcam en belichting, maar ook handige tips over de inhoud van het gesprek. Welke vragen kunt u bijvoorbeeld verwachten en hoe verkoopt u zichzelf tijdens een gesprek? Deze informatie wordt gegeven door een onafhankelijke sollicitatiecoach. Daarnaast kunnen bezoekers onbeperkt oefenen in een gratis oefenapplicatie. Zo krijgen kandidaten de kans om zelf een beeld te vormen en beter voorbereid hun (vaak eerste) video gesprek in te gaan.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 IT-manager: cultuur is grootste struikelblok bij samenwerken op afstand
 Helft organisaties heeft geen beleid voor samenwerken op afstand
 Vijf soorten sollicitatieblunders (plus adviezen om ze te voorkomen)
 Mannen videobellen meer dan vrouwen
 
 
reacties
 
NumoQuest©  |   | 
10-07-2012
 | 
13:41 uur
Geweldig artikel. Al in de jaren \\\\\\\'90/\\\\\\\'95 heb ik deel uit mogen maken van de implementatie bij een grote multinational van video conference rooms.

Met de opgang van de webcam, de mogelijkheden die MSN messenger of skype in zich hadden, heb ik bijzonder veelvuldig van deze mogelijkheden gebruik gemaakt. Ook tijdens thuiswerken, of op locatie, maak ik gebruik van de videoconferencing als mogelijkheid.

Het scheelt bergen met tijd, je kunt zaken net zo goed verhelderen als zou je aanwezig zijn geweest bij.... Momenteel zet ik videoconferencing vooral in bij IT seminars en coachen, en niet in de laatste plaats al ondersteuning bij mensen met vragen en bijvoorbeeld het helpen van (oud)collegea.

Verschillende keren heb ik het ook als optie naar voren gebracht om een soort voorbeschouwing te houden bij sollicitatie omdat het een kwaliteitsslag kan zijn als je van te voren zeker weet de goede partij voor elkaar te blijken of al besluit dat dit niet zo is.

In elk geval propageer ik het middel bijzonder graag omdat je het beste uit IT moet halen.
Geweldig artikel!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10