zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Internationaal mobiele personen willen steeds liever in Nederland werken

18 mei 2012 - Nederland is tussen 2009 en 2011 wereldwijd drie plaatsen gestegen onder werknemers die internationaal willen werken. In totaal heeft negentien procent van hen ook een voorkeur voor Nederland, wat neerkomt op 382 miljoen personen wereldwijd. Naast Nederland hebben zij gemiddeld nog interesse in ruim dertien landen meer. De populairste landen zijn Amerika, gevolgd door de UK en Canada. Het minst populair zijn Sierra Leone, gevolgd door Bosnië en El Salvador.

De stijging van Nederland heeft vooral te maken met een aantal bekende Nederlandse multinationals, de aansprekende steden Amsterdam en Rotterdam en het toenemende belang van de emerging markets en de relatieve aantrekkelijkheid van Nederland in deze landen. Dat blijkt uit de Global Talent Mobility Survey van Intelligence Group en The Network onder 162.495 personen uit 66 landen. 



Nederland populair onder Amerikanen
Meer dan de helft van de wereldwijde beroepsbevolking die internationaal wil werken, heeft de voorkeur voor Amerika, op de voet gevolgd door de UK. Tussen 2009 en 2011 is de top zes niet veranderd. Binnen de top tien heeft Singapore een enorme stap gemaakt in populariteit, van een elfde naar een zevende plek. Singapore profileert zich dan ook als geen ander op de internationale arbeidsmarkt. Gecombineerd met de opkomst van de emerging markets vertaalt zich dit in een sterk groeiende voorkeur. Andere groeiers zijn Nederland, Zweden, Maleisië, Zuid-Afrika en China. De grootste dalers zijn België (van achttien naar 23) en Saoedi-Arabië (van 22 naar 28).
Het stijgen van Nederland op de wereldwijde ranking heeft verschillende oorzaken, waaronder het groeiende belang van de emerging markets. In deze landen is de voorkeur voor Nederland relatief groot. In landen als de Filippijnen (zesde), Indonesië (zevende), Rusland (zevende), China (elfde) en India (twaalfde) scoort Nederland hoog. Alleen in Brazilië blijft Nederland met een 23ste plek achter.
Onder Amerikanen scoort Nederland op gebied van voorkeur het hoogste en staat op de derde plaats als land waar zij internationaal zouden willen werken. Ook in Servië, Tsjechië, Griekenland en Hongarije is Nederland populair met respectievelijk een vierde en vervolgens vijfde plekken. 

Internationale concurrentie voor Nederland twee keer meer dan gemiddeld

In de overweging van internationaal arbeidspotentieel, heeft Nederland op de internationale arbeidsmarkt gemiddeld meer dan dertien concurrerende landen. Dat is twee keer zoveel als het gemiddelde wereldwijd. De vijf grootste concurrenten die Nederland heeft in het aantrekken van wereldwijd talend zijn United Kingdom (69 procent), gevolgd door de Amerika, Zwitserland, Duitsland en Canada. "Meer dan de helft van de mensen die Nederland overwegen, willen primair een internationale carrière beginnen. De plek waar dit is, is voor hen van ondergeschikt belang. Hierdoor heeft Nederland meer concurrentie op de arbeidsmarkt, in vergelijking tot bijvoorbeeld Amerika." Aldus Geert-Jan Waasdorp, oprichter Intelligence Group. "Nederland heeft met Amsterdam, Rotterdam, Philips, Unilever, Heineken, Shell en de historische contacten in onder andere Azië belangrijke troeven op de internationale arbeidsmarkt. Dit gecombineerd met een onderscheidende profilering, zoals bijvoorbeeld Singapore dat doet, zou Nederland enorm helpen in de ‘global war for talent’ en het versterken van de kenniseconomie met internationaal het beste talent."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Expat wil niet terug naar huis
 Multinationals sturen meer managers naar buitenland
 Multicultureel management draagt bij aan succes internationale zaken
 Talentmanagement en mobiliteit onvoldoende geïntegreerd
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10