zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zakelijke rijders maken zich op voor wijziging fiscaal beleid

7 mei 2012 - Vooruitlopend op het nieuwe fiscale beleid dat ingaat per 1 juli, kiezen leaserijders massaal voor een auto uit de 14 procent bijtellingscategorie. Dat blijkt uit de kwartaalanalyse van LeasePlan Nederland. De toenemende vraag naar zuinige auto’s leidt tot een duidelijke vergroening van het Nederlandse leasewagenpark: de gemiddelde CO2-uitstoot daalde in een jaar tijd zo’n zes gram.

Auto’s met een lage bijtelling zijn dus nog steeds populair. De Renault Mégane Estate en de Volkswagen Polo BlueMotion zijn favoriet. Daarbij kiezen steeds meer leaserijders voor een stationwagen (een stijging van zes procent vergeleken met Q4). Dit is het gevolg van een breder aanbod in de lagere bijtellingcategorieën, onder meer door de lancering van de Mégane Estate. Opvallend zijn twee nieuwe binnenkomers in de Top Tien, de BMW 3-serie en de Audi A4 Avant. Twee auto’s uit de hogere middenklasse. De Volkswagen Caddy en Transporter zijn de favoriete bestelauto’s van dit moment. 



Duidelijke daling in CO2-uitstoot
De gemiddelde CO2-uitstoot van de nieuw bestelde leaseauto’s daalde de afgelopen maanden flink. Dit komt door de grote vraag naar auto’s met een aantrekkelijke bijtelling, die automatisch ook minder CO2 mogen uitstoten. De uitstootnormen per bijtellingcategorie worden per 1 juli nog eens aangescherpt. Zo vallen straks alleen auto’s met een uitstoot tot maximaal 116 gram per km in de 20 procent-bijtellingcategorie. Bij auto’s met benzinemotor is dit maximaal 132 gram.
Nieuw bestelde benzineauto’s stoten nu gemiddeld nog maar 129 gram per kilometer uit, in tegenstelling 135 gram een jaar geleden. De gemiddelde uitstoot van bestelde dieselauto’s daalde van 116 naar 110 gram.
Erik Staat, marketingdirecteur van LeasePlan denkt dat deze trend zeker zal doorzetten als alle leaserijders straks bijtelling moeten gaan betalen - een bezuinigingsmaatregel die eind april werd gepresenteerd in de Tweede Kamer. "Ook leaserijders die hun auto puur zakelijk gebruiken, zullen dan de voorkeur hebben voor een zuinige auto uit een lagere bijtellingcategorie. Met als gevolg dat de Nederlandse leaseauto’s in totaal nog minder CO2 zullen uitstoten."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 ‘Zakelijke rijders willen telefoonprotocol’
 Zakelijk rijder wil eigenlijk geen kleinere auto
 Leaserijders kiezen massaal voor 20 procent bijtelling
 Sterke stijging in aanvragen voor leaseauto met lage bijtelling
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10