zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Juiste baan maakt gelukkiger

4 mei 2012 - Het vinden van de juiste baan maakt een belangrijk deel uit van iemands algehele geluk. Dit blijkt uit een poll op  Monster, in Nederland Monsterboard.nl, onder bijna 3.000 respondenten wereldwijd. Ruim 85 procent geeft aan dat een juiste baan beslissend is voor hun algehele geluk, of er in ieder geval deels aan bijdraagt. Slechts dertien procent geeft aan dat hun baan niet bijdraagt aan hun geluk en dat zij gewoon werken om geld te verdienen.

Op de vraag: ´Hoe belangrijk is het hebben van de juiste baan op uw algemene gevoel van geluk?´ kreeg Monster(board) 2.972 reacties. De uitkomsten:


-Ik haal veel voldoening uit mijn baan, het is daarom erg belangrijk: 51 procent
-De juiste baan is gedeeltelijk belangrijk voor mijn geluk: 36 procent
-Ik werk om mijn rekeningen te betalen, het is helemaal niet belangrijk voor mijn geluk: zeventien procent 

Juiste baan belangrijkst voor Duitsers
Duitse werknemers hechten het meeste belang aan het hebben van de juiste baan voor het algemene geluk: ruim drie kwart (76 procent). Dit is aanzienlijk hoger dat in Groot-Brittannië (42 procent), VS (42) en Canada (44 procent). Het combineren van de resultaten van ‘erg belangrijk’ en ‘gedeeltelijk belangrijk’ geeft ook een wonderbaarlijke uitslag: Duitsers scoren wederom ook het hoogst, namelijk 96 procent. Canada (85 procent), VS (84 procent) en Groot Brittannië (82 procent) scoren ook hier lager. 

Kleine verschillen Amerika en Europa

Kleine verschillen waren waarneembaar tussen Europese en Amerikaanse werknemers. Meer dan de helft (57 procent) van de Europese werknemers geeft aan dat de juiste baan erg belangrijk is voor hun geluk, vergeleken met 43 procent in Noord- Amerika. Maar er zijn ook overeenkomsten: vijftien procent van de Amerikaanse werknemers geeft aan gewoon te werken om het geld tegen twaalf procent in Europa. 

Nederlandse werknemers

In Nederland vindt 52 procent het erg belangrijk om de juiste baan te hebben voor het algemene geluksgevoel. 31 procent hecht hier gedeeltelijk belang aan terwijl zeventien procent gewoon werkt om de rekeningen te betalen. "Gelukkig zijn gaat ook over het hebben van de juiste baan," zegt Gertjan van Oldenborgh, sinds deze maand online carrière coach bij Monsterboard. "Het goede nieuws is dat moderne middelen om de juiste baan te vinden en platformen waar u kunt netwerken, het een stuk makkelijker maken om de juiste baan te vinden. De eerste, en meest belangrijke stap is bepalen wat voor ju echt van belang is: het is voor ons allemaal belangrijk om niet alleen naar passies te kijken maar ook realistisch te zijn en de balans op te maken tussen doelen en mogelijkheden. Werknemers die ongelukkig zijn in hun baan maar niet van baan kunnen wisselen raad ik aan na te denken of ze invloed uit kunnen oefenen op de taken, werksfeer of andere zaken die bijdragen aan hun geluksgevoel op."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

  Stijging Britse werkzoekenden naar baan in de EU
 Robotisering voor veel bedrijven nog ver-van-mijn-bed-show
 De lat moet hoger op het gebied van privacy
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Collega’s meest bepalend voor geluk op de werkvloer
 Tien tips om het geluk van uw medewerkers te meten
 Zit u niet op uw (werk)plek? Zes tips
 In tien stappen naar meer geluk op het werk
 
 
reacties
 
Cees Werkhoven  |   | 
7-05-2012
 | 
10:16 uur
Niet alleen voor de werknemer doch zeker ook voor de werkgever is het van belang dat werknemers zich gewaardeerd en gelukkig voelen in de taakuitoefening. Het behoeft geen betoog dat gelukkiger werknemers een beter rendement behalen dan de wat minder gelukkige werknemers. Veel organisaties blijven helaas nog steeds steken in de kennis en kunde kwalificaties als het gaat om de matchcriteria. Een weloverwogen en zorgvuldig aannamebeleid verdient zich heel snel terug. Bovendien..... Wanneer leidinggevenden zich bewust zijn dat ''werknemers niet doen wat zij zeggen, maar doen wat zij doen'' en zich daar ook naar gaan gedragen, het geluk van werknemers en dus ook van de werkgever zonder twijfel toeneemt.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 631 232 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
reacties
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa (1) 
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto (1) 
Bouw en civiele sector groeien fors  (1) 
Vrouwen overheersen mannen bij online aankopen (1) 
Een op drie werknemers shopt online tijdens werktijd (1) 
Zes inspirerende ideeën voor een geslaagd bedrijfsuitje (1) 
Hybride ZZP’ers zijn waardevolle arbeidskrachten (1) 
top10
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto
Data science essentieel voor toekomstvaste verzekeraar
Waarom spraakgestuurde apparaten de customer journey transformeren
Arbeidsmarkt werkt door in loonafspraken
Brabantse (tech)bedrijven populair onder bèta-talent
Stijging Britse werkzoekenden naar baan in de EU
Leaserijder rijdt langer door op winterbanden
De lat moet hoger op het gebied van privacy
Vier best practices voor een transformatie van finance
meer top 10
vacatures
meer vacatures