zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IT’er van de toekomst heeft geen behoefte aan Het Nieuwe Werken

20 april 2012 - Hoewel IT in relatie tot HNW regelmatig ter sprake komt, geven toekomstige IT’ers aan hier zelf weinig behoefte aan te hebben. Zo werkt maar liefst 42,5 procent van de IT-studenten het liefst op kantoor met een flexibele plek en 41 procent wil zelfs een vaste plek op kantoor. Slechts zestien procent werkt het liefst thuis of in een openbare ruimte. Bijna 64 procent van de toekomstige IT’ers wil in zijn baan wel enige flexibiliteit in de werktijden, dus soms wat eerder of later beginnen.

Slechts zestien procent wenst een baan van negen tot vijf. Dit blijkt uit onderzoek van neomax onder 940 IT-studenten op MBO- en HBO-niveau.



Werkweek
Het IT-vakgebied staat erom bekend veel tijd te vragen van zijn professionals en ook de toekomstige IT’er begrijpt goed dat dit er bij hoort. Van de respondenten geeft maar liefst 36 procent aan dat de ideale werkweek bestaat uit 40 of meer uur. Toch is de groep IT-studenten die idealiter 36 uur per week werkt niet veel kleiner; 35 procent geeft aan dat dit de ideale werkweek is. 

Samenwerken en communiceren
"De reden dat IT-studenten kiezen voor een vaste werkplek, zou kunnen zijn dat ze zich nog in een leerproces bevinden," aldus Stephan Bosman, directeur van neomax. "Op het moment dat je als starter op de werkvloer bent, kun je nog veel opsteken van collega’s en leidinggevenden en ook direct vragen stellen. Aan de andere kant is het vaak ook gewoon de dagelijkse praktijk: overleg over IT-projecten vindt nou eenmaal op de werkvloer plaats en vrijwel niet telefonisch. IT gaat steeds meer om samenwerken en communiceren, zowel met de business als binnen de IT-afdeling."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Het Nieuwe Werken minder populair onder jongeren
 De werkplek is bindende factor bij Het Nieuwe Werken
 Niet Het Nieuwe Werken maar het ‘echte’ werken trekt starter
 Neuroot kan beter niet thuiswerken
 
 
reacties
 
NumoQuest  |   | 
20-04-2012
 | 
10:23 uur
Allereerst, in een ander forum dat ook hebbende gezegd, wil ik even opmerken dat er maar heel summier verslag is gedaan van een onderzoekje waarvan nergens inzichtelijk word gemaakt op welke vraagstelling de cijfers zijn gebaseerd.

Allereerst, Het Nieuwe Werken bestaat NIET. Het is niet nieuw, het is een hype die door verschillenden commercieel wordt geëxploiteerd.

Dit zg. HNW is niet meer dan iets doen waar IT voor is bedoeld, slimmer gebruik maken van de mogelijkheden die IT u bied. Daar mag je wat mij betreft allerlei kaartjes aan hangen maar noem een gebruik dat Shell, Rabo en ABN-Amro halverwege de jaren negentig van het vorige decennium al hebben geïmplementeerd niet nieuw.

Het concept is helder. Meer flexibiliteit waar het de werkplek aan gaat zodat je minder 'last' hebt van storende factoren zoals bijvoorbeeld de files. Ook hebben onderzoekjes uitgewezen dat wanneer men kinderen heeft, en door ziek zijn aan huis is gebonden, toch graag in contact blijft met 'de zaak' en zo nog steeds productie kan zijn.

De technische mogelijkheden zijn er dus maak er dan ook constructief gebruik van maar noem het gewoon simpel wat het is.

'Slimmer werken' iets dat allerminst nieuw is.


REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10