zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Secretaresses staan met lege handen op secretaressedag

6 april 2012 - De verwachtingen van aankomende secretaressedag zijn buitengewoon laag. Maar liefst driekwart (75 procent) van de secretaresses ontvangt geen attentie, althans als zij hun werkgever goed inschatten. Vorig jaar sprak 45 procent van de secretaresses dezelfde verwachting uit. Uit onderzoek van Unique blijkt dat de verwachtingen jaar op jaar flink naar beneden worden bijgesteld.

Slechts acht procent van de secretaresses durft dit jaar op een attentie te rekenen. Zij hebben de vaas klaar staan en kijken nu al uit naar hun bloemen. Daarnaast heeft vier procent een attentie zeker gesteld door zelf de organisatie op zich te nemen. Zij geven aan elk jaar hun eigen cadeau te bestellen. Voor het overige deel (dertien procent) blijft het nog een verrassing tot aan secretaressedag. Zij hopen niet vergeten te worden door hun werkgever. 



Gratis attentie
"Als er iemand zijn werkgever goed kan inschatten, dan zijn het secretaresses wel. Hopelijk zitten ze er dit keer naast, want het zou jammer zijn als deze dag uitvaagt," aldus Raymond Puts, algemeen directeur bij Unique. "Om werkgevers en managers te stimuleren deze dag aan te grijpen om waardering uit te spreken naar hun secretaresses, maken we het zo eenvoudig mogelijk. Een seintje via onze website is al voldoende om kosteloos en discreet een attentie te regelen."  Hier kunt u zich voor 9 april aanmelden om een attentie voor uw secretaresse te ontvangen.

 
 Doorsturen   5 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nominaties Secretaresse van het Jaar 2012 van start
 Secretaresse van het Jaar 2011: Karin van Peursen
 Secretaresses verwachten steeds minder van secretaressedag
 Tien tips voor een goede relatie met uw secretaresse
 
 
reacties
 
Janneke  |   | 
9-04-2012
 | 
19:37 uur
Wat een nieuws... Not! Daar waar de werkgever het onthoudt, wordt de dag meestal in de agenda gezet door... ja, zij ja... de secretaresse.
Arjen Jongeling  |   | 
10-04-2012
 | 
11:48 uur
Ik zie die vaas die ene dag per jaar ook wel staan hoor maar dan hoeft het voor mij dus niet meer.
René  |   | 
10-04-2012
 | 
16:03 uur
Niet zo erg dat die verwachtingen laag zijn. Die hele secretaressedag is gewoon onzin. Op grond van gelijke behandeling moeten we nu zeker ook een monteurendag, conducteurendag, directeurendag instellen. O nee, die laatste niet want krijg je weer gezeur over bonussen en zo. Stom land, dit is gewoon een vinding van de commercie om de bloemenomzet weer op te krikken. Neem het je baas niet kwalijk als zij/hij niet meedoet aan die onzin. Als je baas je waardeert weet je dat het hele jaar en heb je die bloemen niet nodig. Als je baas je niet waardeert is die bos bloemen alleen maar om dat te verbloemen (aha!).
Daarbij: ik krijg ook geen bloemen voor het simpele feit dat ik mijn werk doe. Daar word ik gewoon voor betaald.
René  |   | 
9-08-2012
 | 
11:04 uur
Wat een onzin is secretaressedag dan ook. Ze worden voor betaald, net als iedere andere medewerker. Het is volstrekt overbodig om hen een soort cult-status te geven.
Of anders, wat dacht u van een businessconsultantsdag, een cassièredag (dat is iets anders van een carrièredag), of nog belangrijker en onmisbaarder: de pleepotpoetserdag of een koffiezetautomatenreinigerenbijvullerdag.

Lariekoek en apekool
Secretaresse opleiding  |   | 
9-08-2012
 | 
09:42 uur
Inderdaad weer zo\\\\\\\'n dag die door de bloemenwinkels is \\\\\\\'verzonnen\\\\\\\'. Beter kan die bos bloemen gewoon een keer spontaan komen. Dan heb je tenminste het idee dat je baas het meent...

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10