zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CFO's krijgen grotere stem in IT dankzij cloud computing

29 maart 2012 - Onderzoek onder financiële beslissers in Europa toont aan dat 42 procent van hen verwacht dat de CFO meer invloed zal krijgen bij de inkoop en het beheer van IT-diensten nu de adoptie van cloud computing binnen bedrijven blijft groeien. Het onderzoek is uitgevoerd onder 460 senior beslissers met een financiële functie binnen grote ondernemingen en onderstreept het toenemende belang van IT voor bedrijven als gevolg van de opkomst van cloud computing.

Het onderzoek is door Vanson Bourne in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, uitgevoerd in opdracht van Google. Van de financiële besluitvormers is 58 procent overtuigd dat de bijdrage van IT-afdelingen aan de bedrijfsstrategie groter is door de cloud. Nog meer respondenten (61 procent) zijn van mening dat cloud computing het vermogen om te innoveren van de IT-afdeling verhoogt. Implementatie van cloud-oplossingen

De uitkomsten laten ook zien dat de populariteit van de cloud groeit onder grote ondernemingen, waarbij 68 procent van de ondervraagden bevestigt dat hun bedrijf al cloud-diensten heeft geïmplementeerd of plannen heeft dit in de toekomst te doen. Maar liefst 94 procent geeft aan dat cloud computing van belang zal zijn voor het succes van hun onderneming in de komende twaalf tot achttien maanden. Bijna hetzelfde percentage (96 procent) is van mening dat cloud computing hun bedrijf meetbare voordelen biedt zoals lagere kosten met betrekking tot IT-onderhoud (48 procent), minder IT-uitgaven (44 procent), reductie in operationele kosten (41 procent) en verbeterde efficiëntie door verbeterde interne samenwerking (43 procent). Bovendien geeft meer dan de helft (55 procent) van de ondervraagden aan dat cloud computing meer voordelen biedt dan traditionele outsourcing. 

Volwassen cloud
Jasper Maters, Google Apps Lead van Google Enterprise Benelux over de uitkomsten: "Lange tijd was de IT-afdeling verantwoordelijk als het ging om het al dan niet omarmen van cloud computing. Wij zien al langer dat de boardrooms meepraten over de adoptie van de cloud. Ook het onderzoek bevestigt dat meer en meer mensen de voordelen van de cloud zien. Cloud computing is volwassen en de voordelen gaan veel verder dan voor de hand liggende besparingen op software en het verminderen van onderhoud aan on-premise systemen. Grote en invloedrijke organisaties maken gebruik van de cloud om hun manier van werken te transformeren." 

Focus en flexibiliteit
Jacques Bootsman, business consultant en partner bij Finext Improvement, een organisatie die bedrijven helpt bij het verbeteren van de financiële functie ziet dezelfde trend: "In snel veranderende omgevingen moet een bedrijf meebewegen. Dat vereist focus en flexibiliteit. U zult ervoor moeten zorgen dat ondersteunende diensten niet alleen ondersteunen, maar juist extra toegevoegde waarde leveren. Het omarmen van de cloud leidt tot flexibiliteit en kostenreductie. IT wordt schaalbaar. Zo kunt u focussen op de kerntaken van het bedrijf en kan IT de groei en ontwikkeling beter op de vraag ondersteunen. Op deze manier wordt IT wordt een enabler van de business."
Voor een samenvatting en het onderzoeksrapport, klik hier.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Gebruik cloud computing verdubbeld - ondanks weerstand
 Organisaties bezorgd maar optimistisch over veiligheid in de cloud
 Manager heeft innovatie en cloud hoog op de actielijst staan
 Cloud: vooral om time-to-market en kosten te beperken
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10