zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zusssen zoeken via Twitter baan voor vader

19 maart 2012 - Drie zussen besloten hun goede voornemen voor 2012 in de praktijk te brengen; een baan vinden voor hun vader. Op Twitter zijn zij onlangs hun zoektocht ‘Ga Voor René’ gestart. Hiermee vragen de drie aandacht voor een probleem waar niet alleen hun vader maar ook andere werkzoekende 50-plussers mee kampen.

Na vele sollicitatierondes en reacties als ‘een andere kandidaat sluit beter aan bij het profiel’ besluiten de zussen Jansen zelf het heft in handen te nemen. Zij starten een online zoektocht naar een baan voor hun werkzoekende vader René. In de praktijk blijkt het voor 50-plussers nog altijd moeilijk werk te vinden en daar vragen de dames met deze actie aandacht voor. Buzz
"Twitter is een perfect medium om op een gemakkelijke en eigentijdse manier ‘buzz’ te creëren," aldus Nadine Jansen, de jongste van de drie. "Precies wat we nodig hebben om deze actie te laten slagen". Na een goede brainstormsessie is het Twitter account @GaVoorRene een feit. "Om onze vader zo goed mogelijk neer te zetten, hebben we verschillende thema’s bedacht. Zo geven we op ‘Daarom Dinsdag’ aan waarom een 50+er als René vaak meer te bieden heeft dan een jongere sollicitant," vertelt Sanne. "We willen laten zien dat een oudere werknemer als onze vader ook zeker van deze tijd kan zijn," vervolgt Eline. "Bent u op zoek naar een betrouwbare collega met een bak aan ervaring? Ga voor René." Naast Twitter wordt ook Facebook ingezet om de zoekactie te ondersteunen. 

Over René

Na jarenlang gewerkt te hebben als Sales Manager en -Director in de textielindustrie, kwam René Jansen (57) na een reorganisatie ineens zonder baan te zitten. Hij staat te popelen om weer aan de slag te gaan en nog minstens tien jaar alles te geven bij de organisatie die hem die kans geeft.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 LinkedIn meest gebruikt door recruiters
 Baan zoeken via Twitter en LinkedIn niet populair
 Steeds meer managers vinden baan via LinkedIn
 Sociale media helpen bij vinden baan
 
 
reacties
 
H Laros  |   | 
19-03-2012
 | 
19:57 uur
@Bert

Beetje kort door de bocht om te denken dat ZZP zijn voor iedereen is weggelegd.
Caravan Matras  |   | 
19-03-2012
 | 
16:09 uur
Heel erg mooi initiatief. Ik denk dat Twitter dan ook de beste keuze is tussen alle social media. Hij heeft er in ieder geval 1 Follower bij ;)

Groetjes Johannah
Bert Reinders  |   | 
19-03-2012
 | 
13:30 uur
Leuke actie las het in het ad. Mooie dochters heb je Rene. Maar een baan ga je er niet mee vinden. Al is het je van harte gegund. Een sales manager die weet toch alles van verkopen en producten in de markt zetten. Waarom gooi je het niet over een andere boeg. Laat die toekomstige baas met zijn geneuzel dat je te oud bent toch lekker oppleuren. Jij beste Rene jij kunt veel beter. Daarom mijn vraag waarom begin je niet een eigen onderneming. Ga je zelf producten in de markt zetten. Samen met je dochters. Jansen & dochters bv. Denk daar maar eens over na.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10